Ελλάδα

ALCO: Στο 5,3% η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Τσίπρα προτιμούν οι πολίτες για πάταξη αδικιών και διαπλοκής

Με 5,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του OPEN. Στην αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά φθάνει τις 6,2 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη ΧΑ, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Το 27% θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ το 25% «ψηφίζει» τον Αλέξη Τσίπρα. Το 42% απαντά «κανένας».

Επίσης, το 27% θεωρεί πως η οι οικονομική πολιτική που προτείνει η ΝΔ μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κοινωνία, το 26% προτιμά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενώ το 47% δεν απαντά.

Αν κυβερνούσε η ΝΔ, θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα από τώρα; Το 38% θεωρεί πως θα ήταν ίδια, καλύτερα το 25% και χειρότερα το 31%.

Μάλιστα σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης το 63% απαντά πως αυτές θα επηρεάσουν την ψήφο τους στις εκλογές, ενώ το 24% απαντά πως δεν θα την επηρεάσουν.

Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιος μπορεί να αποκαταστήσει αδικίες μνημονίων: Τσίπρας απαντά το 19%, Μητσοτάκης απαντά 18% αλλά κερδίζει ο κανένας.

Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιος πολεμά τη διαπλοκή; Το 26% απαντά Τσίπρας, 16% Μητσοτάκης και 51% κανένας.