Άμυνα & Διπλωματία

Ακάρ: Συνεχίζουμε επ’ αόριστον τις σεισμικές έρευνες


NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά

Συνεχίζει ασταμάτητα τις προκλήσεις σε επίπεδο δηλώσεων η Τουρκία συντηρώντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με νέες προκλητικές δηλώσεις στο κρατικό πρακτορείο Ανατολή,ανέφερε ότι θα συνεχιστούν επ’ αόριστον οι σεισμικές έρευνές στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Εχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες.

Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Οσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή», ανέφερε.

Ο Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αναφορικά με τη συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ, τονίζοντας ότι «έχασαν και οι δυο τους».

NAVTEX

Νέα NAVTEX εξέδωσε o σταθμόw της Αττάλειας, για στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά από 1 έως 2 Σεπτεμβρίουσε περιοχή μακριά από το Oruc Reis.

Σε αυτή αναφέρεται ότι είναι σε ισχύ και η NAVTEX για Oruc Reis μέχρι σημερα τα μεσάνυχτα. Ζητάει επίσης από όλα τα πλοία να είναι σε απόσταση 6 μιλίων από την περιοχή που δημιουργείται από τα στιγματα που θα πλεύσει το Oruc Reis.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης