Άμυνα & Διπλωματία

Ακάρ: Να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να μην παρασύρονται


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος ανεβάζει ακόμη περισσότερο την επιθετικότητα της γειτονικής χώρας, μέσω της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ερωτηθείς ο Ακάρ από την εφημερίδα για τα ελληνοτουρκικά ισχυρίστηκε αφενός ότι η Ελλάδα δεν προσέρχεται σε διάλογο και αφετέρου δήλωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί που κοιμούνται. "Πρέπει να ξυπνήσουν" είπε "και να δουν τις αλήθειες και να συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο".

"Το να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας δεν είναι απειλή, το να μιλάμε για διάλογο δεν είναι αδυναμία" πρόσθεσε και κάλεσε την Ελλάδα να μην παρασύρεται από άλλους και "να πατά στη γη".

Έτσι, ο Ακάρ παρουσιάζει την Τουρκία ως τη χώρα που θέλει διάλογο, την ώρα που βάζει στο τραπέζι αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα θέματα, όπως τα νησιά.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου άνοιξε το νέο γύρο προκλήσεων για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα ότι διαφορετικά αμφισβητείται η κυριαρχία τους.

Μετά τον Τσαβούσογλου ακολούθησαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενα ότι "τα ελληνικά νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν και αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία" και οι διάφοροι αναλυτές πουβομβαρδίζουν καθημερινά τον τουρκικό λαό με τις ανυπόστατες και παράλογες τουρκικές επιδιώξεις

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής πανεπιστημίου, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Οζγκιούρ Ορ, δήλωσε: "Αν κοιτάξουμε αυτόν εδώ τον χάρτη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής ποιος είναι επιθετικός και ποιος επιχειρεί τις λύσεις των ζητημάτων με στρατιωτικό τρόπο. Όταν οι τεχνικοί μας επιχείρησαν να δείξουν τα σημεία των εξοπλισμών στα νησιά δεν έμεινε κενός χώρος στον χάρτη και γέμισε όλος. Το Αιγαίο έτσι δεν μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης".

Η παρουσιάστρια του Haber Global, Σαγνιούρ Τεζέλ, ανέφερε: "Μα ο λόγος της αποστρατιωτικοποίησής τους είναι συγκεκριμένος. Ο Ατατούρκ (Κεμάλ) επέμενε στο να είναι αποσταρτιωτικοποιημένα, διότι στις 15 Μαΐου του 1919 στην απόβαση της Σμύρνης ήρθαν απο εκείνα τα τρία νησιά. Από Λέσβο, Χίο και Σάμο".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα