Πολιτική

Αιχμές Κύρτσου για κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη


Μία ημέρα μετά το tweet της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη με το οποίο έκανε κριτική στην κυβέρνηση για την ολιγωρία στη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, έρχεται και άλλος ένας «γαλάζιος» ευρωβουλευτής να αφήσει αιχμές για κυβερνητικές ευθύνες. 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, δήλωσε ότι υπάρχουν «κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές ευθύνες» στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

«Εγώ θεωρώ πως υπάρχουν ευθύνες και κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές και κοινωνικές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Θεσσαλονίκη, τα αντιμετωπίζουν σε όλη της χώρες τις ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Επίσης ανέφερε: «Πιστεύω ότι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ έχουμε λάθος αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει συντονισμός, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα τεστ. Ο εγκλεισμός είναι μερικός και αναποτελεσματικός. Δεν υπάρχει ηλεκτρονική ιχνηλάτηση των επαφών. Όλα αυτά έχουν επιβληθεί στην Άπω Ανατολή. Απλά παρακολουθούμε την εξέλιξη που είναι μαθηματικά αρνητική. Και ο ένας δείχνει τον άλλο. Πρέπει να συνεννοούμαστε αποκτήσουμε στρατηγική σκέψη και να δούμε πού θα είμαστε σε 6 ή 12 μήνες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις