Πολιτική

Αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της έκπτωσής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατέθεσε η Β. Θάνου


Αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της Υπουργικής Απόφασης κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η Βασιλική Θάνου και τα άλλα τρία μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιδρώντας στην με ταχύτατους ρυθμούς ολοκλήρωση της διαδικασίας έκπτωσής τους από τα καθήκοντά τους που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προκαλεί εντύπωση η άρον άρον απόπειρα ολοκλήρωσης του "πραξικοπήματος" εκ μέρους της κυβέρνησης παρότι βρισκόμαστε εν μέσω της περιόδου των θερινών διακοπών του Αυγούστου.

Η Β. Θάνου και τα άλλα τρία έκπτωτα μέλη θεωρούν ότι έχουν νομική και ηθική υποχρέωση να αντιδράσουν στην καταφανή παραβίαση των κανόνων του Ενωσιακού Δικαίου και του Συντάγματος. Πρόκειται για μείζον θεσμικό ζήτημα, που επέφερε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού, προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και προς βλάβη του υγιούς ανταγωνισμού, της αγοράς και των καταναλωτών.

Έλαβαν απάντηση στις επιστολές τους, από την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκαρίτα Βεστάγκερ, με την οποία τους πληροφορεί οτι είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για να διερευνήσουν τα γεγονότα, ότι η Ευρωπαική Επιτροπή υποστηρίζει ισχυρά την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών και ότι τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ενσωματώσουν την οδηγία 1/2019 πριν από την 4η/2/2021.