Διεθνή

Αίτημα ακύρωσης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη από το κόμμα του Ερντογάν


Και επίσημα αιτήθηκε στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, Αλί Ιχσάν Γιαβούζ (AKP), την ακύρωση των αποτελεσμάτων στις εκλογών της 31ης Μαρτίου, για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, διεκδικώντας επανάληψη της διαδικασίας σε όλη την επαρχία.

Συγκεκριμένα, ο Γιαβούζ τόνισε στη Hurriyet πως «αν ανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι στην Κωνσταντινούπολη, τα εκλογικά αποτελέσματα θα ήταν υπέρ μας» και προσήλθε στο Συμβούλιο με τρεις βαλίτσες γεμάτες έγγραφα.

Παράλληλα, τονίζει η διαφορά μεταξύ του υποψηφίου του AKP και του υποψηφίου του CHP μειώθηκε σε 19.300 ψήφους μετά την ανακαταμέτρηση, ενώ 25.000 ψήφοι φαίνεται να είναι «ύποπτες».

Η Hurriyet αναφέρει ότι το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο περιμένει την ολοκλήρωση της ανακαταμέτρησης των ψήφων στην περιφέρεια Μάλτεπε της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, προτού επανεξετάσει τις αντιρρήσεις του κυβερνώντος κόμματος και δεχθεί επίσημη έφεση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι περιμένει να συζητήσει την αίτηση του AKP για ακύρωση των εκλογών στην περιφέρεια Μπουγιούκτζεκμετσε.