Διεθνή

Αιθιοπία: Δεν φταίνε οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης του Boeing Max


Οι πιλότοι των Ethiopian Airlines ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες, όταν το αεροσκάφος Boeing MAX 8 έκανε «βουτιά» πριν από τη συντριβή της 10ης Μαρτίου, στην οποία σκοτώθηκαν 157 άτομα, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας, κατά την παρουσίαση της πρώτης επίσημης έκθεσης για την πτώση του αεροπλάνου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Dagmawit Moges (φωτό) σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Αντίς Αμπέμπα, ότι «το πλήρωμα εκτέλεσε όλες τις διαδικασίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή, αλλά δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το αεροσκάφος».

Σε ευθυγράμμιση με τους διεθνείς κανόνες για τα αεροπορικά δυστυχήματα, η προκαταρκτική έκθεση δεν απέδωσε ευθύνη. Επίσης, δεν έδωσε λεπτομερή ανάλυση της έρευνας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες πριν από την τελική έκθεση που θα παρουσιασθεί εντός ενός έτους.

Ως αποτέλεσμα, οι έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Boeing θα πρέπει να αναθεωρήσει το σύστημα ελέγχου πτήσης στα αεροσκάφη 737 Max πριν αυτά επιστρέψουν σε πτήσεις, τόνισε η υπουργός.

Διαβάστε επίσης