Επιχειρήσεις

Airbus: Συμβιβασμός για πρόστιμο $4 δισ.


Σε συμβιβασμό με τις γαλλικές, βρετανικές και αμερικανικές αρχές κατέληξε η  ευρωπαϊκή κοινοπραξία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή υπέρογκου προστίμου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παράνομες πληρωμές(δωροδοκίες, μίζες) σχετιζόμενες με τις πωλήσεις  αεροσκαφών τζετ.

Η Airbus θα πληρώσει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να κλείσει το θέμα, να σταματήσουν οι έρευνες και να τερματισθεί η δικαστική διαδικασία εναντίον της.

Η συμφωνία αυτή είναι η μεγαλύτερη σε υπόθεση διαφθοράς και τερματίζει μία κρίση τεσσάρων ετών που οδήγησε σε ριζική αναδιαμόρφωση του πλαισίου διοίκησης της Airbus και καθυστέρησε τα σχέδια για την αναδιανομή του πλεονάσματος της κοινοπραξίας.

Στην περίπτωση που η συμφωνία γίνει αποδεκτή από τα δικαστήρια, η Airbus θα αποφύγει αρνητικές εξελίξεις σε ποινικό επίπεδο, που θα την απέκλειαν από προγράμματα αμυντικών προμηθειών και άλλα κρατικά συμβόλαια  στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και τις πωλήσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Airbus