Τουρισμός

AirBnB: Οι άνθρωποι δοκιμάζουν νέους και πιο φθηνούς προορισμούς


Την άποψη πως ο τρόπος που ταξιδεύουν οι άνθρωποι έχει αλλάξει για πάντα, λόγω της πανδημίας, εξέφρασε ο επικεφαλής της πλατφόρμας AirBnB, Brian Chesky, στο BBC, σημειώνοντας ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής γίνεται όλο και πιο θολή, χάρη στα πρότυπα τηλεργασίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο κόσμος επιλέγει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, καθώς αναζητά περισσότερη «ανθρώπινη σύνδεση», συμπληρώνοντας ότι «κάποτε ζούσαμε σε ένα μέρος, το σπίτι μας, πηγαίναμε σε ένα άλλο μέρος, το γραφείο μας, ενώ ταξιδεύαμε σε ένα τρίτο μέρος. Τώρα και τα τρία αυτά μέρη συγκλίνουν».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η AirBnB δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, χάνοντας περίπου το 80% των δραστηριοτήτων της μέσα σε λίγους μήνες, αλλά ο Chesky επεσήμανε ότι η ζήτηση επανήλθε έντονα από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι καταναλωτικές συνήθειες είχαν αλλάξει και πρόσθεσε πως «μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν να ταξιδεύουν και να μην έχουν καν μόνιμες κατοικίες».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι δοκιμάζουν νέους και πιο φθηνούς προορισμούς και εστιάζουν λιγότερο σε τουριστικά σημεία.

«Ο κόσμος δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν, ούτε τα ταξίδια. Δεν σημαίνει ότι τίποτα από τον παλιό κόσμο δεν θα επιστρέψει, απλώς δεν γυρίζουμε πίσω στον χρόνο, προχωράμε μόνο μπροστά», είπε ο  επικεφαλής της πλατφόρμας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Airbnb γνωστοποίησε ότι ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο αφίξεις επισκεπτών στις καταχωρίσεις της σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις