Ενέργεια

Air Liquide: Συμφωνία με την Pilipinas Shell για την προμήθεια υδρογόνου στο διυλιστήριο Tabangao 


Μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, που αφορά την προμήθεια υδρογόνου στο διυλιστήριο Tabangao της Shell στην περιοχή Batangas των Φιλιππίνων, υπέγραψαν η Air Liquide Philippines και η Pilipinas Shell. Αυτή η νέα συμφωνία θα εξασφαλίσει στο διυλιστήριο Tabangao τη σταθερή παροχή υδρογόνου για την κάλυψη των αναγκών παραγωγής.

Η Air Liquide θα επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μίας προηγμένης μονάδας παραγωγής υδρογόνου (HMU - Hydrogen Manufacturing Unit) στο διυλιστήριο Tabangao στο Batangas, και θα είναι υπεύθυνη για την κατοχή και τη λειτουργία της. Η νέα HMU θα διαθέτει μία μονάδα ανάκτησης CO2, η οποία, δεσμεύοντας και υγροποιώντας CO2 για άλλες χρήσεις, θα μειώνει τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό το νέο μεγάλο έργο είναι σύμφωνο με τους στόχους της Air Liquide σχετικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, και συνάδει με τη δέσμευσή της να υποστηρίζει βασικούς πελάτες και στρατηγικούς εταίρους με πιο βιώσιμες λύσεις

Ο Francois Abrial, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή Ασίας Ειρηνικού, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία προμήθειας υδρογόνου αποδεικνύει έμπρακτα τη μακροπρόθεσμη συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της Air Liquide και της Shell. Είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να δημιουργούμε αξία για τους βασικούς πελάτες μας στις Φιλιππίνες και να εξασφαλίζουμε κορυφαίες επιδόσεις, που λαμβάνουν υπόψη τόσο τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».