Διεθνή

Αίγυπτος: Σε καραντίνα 28 ημερών όσοι επιστρέφουν από εξωτερικό


Όλοι οι Αιγύπτιοι που επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό με τις ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού, θα πρέπει να υπογράφουν ότι αποδέχονται γραπτώς ότι θα τεθούν σε υποχρεωτική απομόνωση από τις αρχές, ως ένα ακόμη μέτρο προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αυτό αναφέρεται σε νέα απόφαση του Υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε το Υπουργείο Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, «όλοι όσοι επιστρέφουν στη χώρα θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα και θα λαμβάνουν δωρεάν όλες τις ιατρικές υπηρεσίες, όπως συνέβη με εκείνους που επέστρεψαν από την κινεζική πόλη Ουχάν στην αρχή της επιδημικής κρίσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου Νάντερ Σαάντ, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα, μέχρι τουλάχιστον τις 15 Απριλίου, ενώ εδώ και λίγες ημέρες αποφασίστηκε ότι απαιτείται για όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό να παραμένουν σε 28 ημέρες υποχρεωτικής απομόνωσης.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 710 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 46 θύματα.

Διαβάστε επίσης