Αγορές

Χρηματιστήριο: Δεύτερη ευκαιρία για τη Βιοτέρ – Οριστική διαγραφή της Επίλεκτος


Η Διοικούσα Επιτροπή του χρηματιστηρίου αποφάσισε τη χορήγηση εξάμηνης παράτασης στη Βιοτέρ, έως τις 2 Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την άρση της αναστολής των μετοχών της.

Παράλληλα οι χρηματιστηριακές αρχές επικύρωσαν την οριστική διαγραφή της Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.Β.Ε., με τις μετοχές της να αφαιρούνται από το σύστημα διαπραγμάτευσης στις 22 Ιανουαρίου 2026, όπως είχε αποφασιστεί τον Δεκέμβριο.

Η ανακοίνωση

H Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τα αιτήματα των Εταιρειών «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.» (ISIN:GRS135003002) και «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε.» (ISIN:GRS045003001) για επανέλεγχο της από 19.12.2025 απόφασης της Επιτροπής Εισαγωγών & Λειτουργίας Αγορών για τη διαγραφή των μετοχών τους στις 22.01.2026, και αποφάσισε τα εξής:
•    τη χορήγηση εξάμηνης παράτασης στη «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.» έως και την 02.06.2026, λαμβάνοντας υπόψιν νεότερα στοιχεία που προσκόμισε η Εταιρεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την άρση της αναστολής των μετοχών της,
•    την οριστική διαγραφή και αφαίρεση των μετοχών της Εταιρείας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε.» από το Σύστημα Διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου, η οποία θα λάβει χώρα την 22.01.2026, όπως είχε αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εισαγωγών & Λειτουργίας Αγορών στις 19.12.2025.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα