Αγορές

Με κέρδη στο άνοιγμα οι ευρωαγορές - Άλμα 2% για το πετρέλαιο


Κέρδη καταγράφουν στο άνοιγμα οι ευρωαγορές καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την ανανέωση της εκκεχειρίας στο Λίβανο, και οι επενδυτές ελπίζουν για την κατάσταση της Μέσης Ανατολής.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνουν 0,27% στις 24.203 μονάδες, όπως στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,26% στις 8.179 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE100 κινείται σταθεροποιητικά γύρω από τις 10.376 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 0,27% στις 47.765 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,37% υψηλότερα στις 17.739 μονάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε το Σάββατο τα σχέδια για αποστολή αντιπροσωπείας στο Πακιστάν για διαπραγματεύσεις με το Ιράν, ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Πακιστάν όπου συναντήθηκε μόνο με Πακιστανούς αξιωματούχους και αποχώρησε.

Το Axios, εν τω μεταξύ, μετέδωσε πως η Τεχεράνη κατέθεσε νέα πρόταση στις ΗΠΑ, που επικεντρώνεται στην επίλυση της κρίσης για τα Στενά του Ορμούζ και τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό, μεταθέτοντας για αργότερα τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, με την τιμή του Brent στα 107,28 δολάρια το βαρέλι (+1,85%) και του αμερικανικού αργού στα 95,88 δολάρια (+1,57%).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα