Οικονομία

Αγορά Εργασίας: Ποιοι κλάδοι θα κάνουν προσλήψεις το επόμενο διάστημα


Σύμφωνα με έκθεση της Manpower

Με την οικονομία να ανακάμπτει και το επιχειρηματικό κλίμα δειλά δειλά να βελτιώνεται, ύστερα από την πολυετή κρίση, υψηλότερες είναι οι προσδοκίες και για το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Τελευταία έκθεση της Manpower καταγράφει τα ενθαρρυντικά αυτά σημάδια καθώς οι εργοδότες καταγράφουν σταθερά ανοδικές προθέσεις προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο. Συγκεκριμένα, το 19% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% να προβλέπει μείωση και το 71% δεν βλέπει κάποια αλλαγή.

Ποιοι όμως βλέπουν ανάπτυξη;

Άνοδος 21% καταγράφεται στον σχετικό δείκτη που καταγράφει τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης για τους κλάδους που θεωρούνται ότι θα ηγηθούν της ανόδου.

Πρόκειται τον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις.

Παράλληλα, στον Δημόσιο Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες καταγράφονται αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +19%, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) ανέρχονται σε +18%.

Στον αντίποδα, οι εργοδότες στον τομέα του Ηλεκτρισμού, του Φυσικού Αερίου & της Ύδρευσης καταγράφουν τις πιο αδύναμες προοπτικές απασχόλησης, με Προοπτικές της τάξης του +7%.

Αισιοδοξία επικρατεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, αν και οι διαφορές παραμένουν παγιωμένες. Όπερ σημαίνει, πως σύμφωνα με την ίδια έκθεση στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +20% οι προοπτικές, καθώς αναμένεται να καταγραφεί η πιο ισχυρή αγορά εργασίας των τελευταίων 10 και πλέον ετών, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +11%.