Διεθνή

Μετ' εμποδίων το project του Libra -Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις


Σε συστηματική προσπάθεια αποδύονται το Facebook και άλλες εταιρείες που μετέχουν στο εγχείρημα του κρυπτονομίσματος Libra,προκειμένου να λάβουν την έγκριση για τη δημιουργία και κυκλοφορία του.

Το Libra θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει λόγω των αντιρρήσεων που προβάλλουν οι κεντρικές τράπεζες και τα υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης και των ΗΠΑ, καθώς και πολλοί οικονομολόγοι που εκφράζουν φόβους για τις επιπτώσεις από την ευρύτατη κυκλοφορία ενός νέου κρυπτονομίσματος.

Από πολλές φωνές εκφράζονται φόβοι οτι το Libra θα κάνει πιο εύκολο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τις ανησυχίες αυτές συμμερίζονται και οι δημιουργοί του Libra.

«Ακόμη και αν είμαστε έτοιμοι με την τεχνολογία, το ρυθμιστικό κομμάτι είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα», δήλωσε στους Financial Times ο Dante Disparte, αναπληρωτής πρόεδρος του Libra. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αναζητάμε τις σωστές εγκρίσεις για άδεια και αυτό το κομμάτι ίσως να μην είναι έτοιμο στην ώρα του», πρόσθεσε.

Το project έχει χάσει έδαφος εξαιτίας του γεγονότος οτι διάφορες εταιρείες που μετείχαν στη δημιουργία του Libra απέσυραν τη συμμετοχή τους.

Το Booking.com, η διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση, έγινε τη Δευτέρα η 28η εταιρεία  που εγκατέλειψε το σχέδιο, μετά τις PayPal, eBay, Stripe, Mastercard, Visa και Mercado Pago.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα