Ελλάδα

Αγωγή Παπακώστα κατά Κυριάκου Μητσοτάκη


Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και βαρείς χαρακτηρισμούς, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα γνωστοποίησε ότι καταθέτει μήνυση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε μάλιστα πως έχει έχει στοιχεία που αποδεικνύον ότι στοχοποιήθηκε από άτομα κομματικών οργανώσειων της Ν.Δ.

«Θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο. Με την κίνηση αυτή θέλω να υπηρετηθεί ο σεβασμός στο θεσμό του βουλευτή», είπε η υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι οι εναντίον της ενορχηστρωμένες επιθέσεις απέβλεπαν στην πολιτική της εξόντωση και απαξίωση, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κόμμα που ίδρυσε όταν έφυγε από τη ΝΔ.

«Είναι θέμα της Βουλής να κρίνει και να αποφασίσει για την αγωγή. Οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν δέχονται τις "συνήθεις πρακτικές" που λέει η ΝΔ», είπε η κ. Παπακώστα. Σημείωσε ότι ο κ. Κυρανάκης ονόμασε «συνήθη πρακτική» τα απειλητικά μηνύματα για τη ζωή των βουλευτών και των οικογενειών τους, τα οποία στάλθηκαν με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Απαντώντας στα περί «πολιτικής εξαγοράς» της και «προδοσίας» για το ζήτημα που προέκυψε με την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από έξι βουλευτές, που ζήτησαν να προσμετράται η ψήφος τους με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε την απαξιωτική «επίθεση στο θεσμό του βουλευτή με κατακλείδα τους “6”» από τον πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο της Ν.Δ., «εκφραστή της γραμμής του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πρόσθεσε: «Μέχρι πρόσφατα ο κ. Κυρανάκης μας έλεγε «πουλημένους» - εμένα πρώτη και καλύτερη. Έδωσαν στη δημοσιότητα τα τηλέφωνά μας, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθώ εγώ και η οικογένειά μου. Δεν ήταν πάγια τακτική της Ν.Δ. οι στοχοποιήσεις, όπως σήμερα». Ανέφερε επίσης ότι η ίδια ήταν «μακράν πρώτη στοχοποιημένη από τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ».

Εκκολάπτει το αυγό του φιδιού, χαϊδεύει τη Χρυσή Αυγή

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει ότι με διέγραψε και όχι όπως ισχυρίζεται ότι μετέφερα την έδρα μου», ανέφερε η Κ. Παπακώστα και έκανε λόγο για ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που κάνει ό,τι θέλει στο κόμμα.

«Εναντιώθηκα σε όλο αυτό. Επειδή χάλαγα την αγορά, θεώρησαν καλό να με διαγράψουν για να μη ξεσηκωθεί και ο υπόλοιπος κοινοβουλευτικός κόσμος της ΝΔ. Μέχρι τη διαγραφή μου ήμουν παρούσα και πρώτη στις εξελίξεις της παράταξης, δεν είχαμε ποτέ τέτοια πρακτική. Ο κ. Μητσοτάκης είναι άβουλος πρόεδρος, όμηρος της ακραίας πτέρυγας του, εκκολάπτει το αυγό του φιδιού, χαϊδεύει τη Χρυσή Αυγή», είπε.

Διαβάστε επίσης