Ελλάδα

Επιτέθηκαν με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή


Το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα 15 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, πέταξε μπογιές και καπνογόνα στο Κοινοβούλιο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 14:00 και οι δράστες έριξαν, από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κόκκινες και μαύρες μπογιές στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη.

Δήλωση του προέδρου της Βουλής

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στην Βουλή ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζοντας οτι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Βούτση: «Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ' όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε επίσης