Άμυνα & Διπλωματία

Άγκυρα σε Καμμένο: Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια


Απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, περί αδείας που ζήτησε η Τουρκία για να εισέλθει στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας. 

Συνήθης πρακτική να ζητείται άδεια από Τουρκία για είσοδο στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι μίλια της Ελλάδας.

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε σχέση με τη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου ότι ζητήθηκε άδεια για την είσοδο τουρκικών μαχητικών στον ελληνικό εναέριο χώρο, απάντησε ότι “όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας”.

“Και η χώρα μας όπως είναι φυσικό αναγνωρίζοντας τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και επομένως και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι στη γραπτή του ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης