Άμυνα & Διπλωματία

Άγκυρα: Κάναμε το καθήκον μας, δεν παρενοχλήσαμε τον Αλ. Τσίπρα


Απορρίπτει η τουρκική ηγεσία τους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης του ελικοπτέρου τύπου Σινούκ, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η Άγκυρα: «Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποια ξένα ΜΜΕ».

«Τα αεροσκάφη άσκησαν τα κανονικά καθήκοντά τους. Τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων», κατέληξε η τουρκική κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει πως: «Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς με σκοπό άραγε τι;»

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν κηροζίνη. Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Να ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοι μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης