Αγορές

“Αγκομαχούν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μεγάλη άνοδος στην Κίνα


Ρευστό σκηνικό διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ξεκίνησαν σήμερα με μεγάλα κέρδη, αλλά στη συνέχεια πήραν καθοδική τροχιά, διαψεύδοντας μέχρι στιγμής τις προσδοκίες για ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά τις δραματικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη Φρανκφούρτη, στο Παρίσι και στο Μιλάνο οι δείκτες έχασαν γρήγορα τα αρχικά κέρδη και βυθίστηκαν στο κόκκινο. Τα τελευταία λεπτά ανακάμπτουν  πάλι και οι απώλειες περιορίζονται.

στα επίπεδα κλεισίματος της Παρασκευής και κινούνται με  διακυμάνσεις, αλλάζοντας συνεχώς πρόσημο. Ο DAX ξεκίνησε με άνοδο 2,50%, βυθίστηκε εν συνεχεία στο -2,32% και τώρα έχει ανακάμψει αισθητά (στο -0,90%).

Σε παράλληλη τροχιά ο γαλλικός CAC40, που  πήγε -2,12% και τώρα χάνει 0,75%.

Μεγάλη βουτιά στο ιταλικό χρηματιστήριο: Ο δείκτης ΜΙΒ πήγε -3,60% και τώρα καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,80%.

Σταδιακά έχει χάσει τα κέρδη του το ελβετικό χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Ο δείκτης SMI που σημείωνε άνοδο μέχρι 1,40% τώρα βρίσκεται οριακά σε θετικό έδαφος (+0,15%).

Θετική εικόνα στις αγορές ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων: Οι τιμές ενισχύονται, οι αποδόσεις υποχωρούν.

Οι διεθνείς επενδυτές αναμένουν τώρα  κινήσεις από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες για τη στήριξη των οικονομικών, προκειμένου να μετριασθούν οι επιπτώσεις από την εξαπλούμενη επιδημία κορωνοϊού.

Τα μέτρα που ελήφθησαν ήδη στην Κίνα για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων, συνέβαλαν σε  εντυπωσιακή αντίδραση-ανάκαμψη των  μετοχών: Στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν οι δείκτες σημείωσαν σήμερα άλμα +3,3% και +3,6% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης