Αγορές

Αδύναμη εμφανίζεται η Wall Street, υποχωρεί το πετρέλαιο


Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street εν μέσω εταιρικών και μακροοικονομικών νέων που απασχολούν την αγορά. Στο επίκεντρο, ωστόσο, παραμένει το "λουκέτο" στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εξέλιξη που επιτείνει την νευρικότητα και την ανησυχία.

Χθες μάλιστα, ο Τραμπ γνωστοποίησε πως δεν θα επισκεφτεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για αδιαλλαξία. Αυτή την ώρα, στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βουτάει τέσσερις μονάδες στο 2,7%. Αυτή την ώρα, στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βουτάει τέσσερις μονάδες στο 2,7%.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, στο χαμηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2017 βρίσκεται πλέον ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο 1,9%. 

Τον Νοέμβριο ο ετήσιος πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,2%. Είχε αυξηθεί ως και το 2,9% πριν από έξι μήνες, ενώ βρισκόταν πάνω από το επίπεδο του 2% από τον Αύγουστο του 2017.  Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους εννιά μήνες που ο πληθωρισμός σημειώνει πτώση. Κατά τα λοιπά, η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, μπορεί να συνδεθεί βραχυπρόθεσμα και στην πορεία των επιτοκίων καθώς ένας πιο αδύναμος πληθωρισμός μπορεί να αναβάλει για λίγο την επόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς συνεχίζεται το «λουκέτο» σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Μεγάλη είναι η πτώση για το αργό πετρέλαιο (-1,85%) στα 51,65 δολ. το βαρέλι. Οριακή άνοδο 0,15% στα 1,289 δολ. η ουγγιά.

Αυτή την ώρα

  • Dow Jones -0,60%
  • S&P500 -0,50%
  • Nasdaq -0,35%