Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ/Grid Telecom: Νέος ηλεπικοινωνιακός άξονας υπερυψηλών ταχυτήτων


Πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, ο όμιλος ΑΔΜΗΕ ενισχύει την παρουσία του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η θυγατρική του Grid Telecom (στην οποία συμμετέχει ο κινεζικός κολοσσός Grid) σχεδίασε, κατασκεύασε και ενεργοποίησε έναν υπερσύγχρονο άξονα μεταφοράς δεδομένων για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση της Αττικής με τη Θεσσαλονίκη, με υπερυψηλές ταχύτητες 100 Gigabit.

Ο νέος τηλεπικοινωνιακός άξονας αποτελεί τμήμα του υπό ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (DWDM) της Grid Telecom σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρει  ολοκληρωμένη λύση για την παροχή υπηρεσιών προστατευμένης χωρητικότητας, μέσω αλλεπάλληλων οπτικών συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων.

Η  νέα υποδομή επιτρέπει την προστατευμένη διασύνδεση των σημείων παρουσίας της Grid Telecom στα Data Centers Digital Realty στην Αττική και Balkan Gate στη Θεσσαλονίκη. Ο χρόνος απόκρισης (round trip delay) στη μεταγωγή δεδομένων διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα των 6 msec. Η μέτρηση αυτή αγγίζει τη βέλτιστη θεωρητική απόκριση και αποδεικνύει την αποδοτικότητα του δικτύου DWDM.

Η υπηρεσία παρέχεται ήδη στη Lancom για τη σύνδεση των σημείων παρουσίας της στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Ο διευθυντής της Grid Telecom Γιώργος Ψυρρής δήλωσε:

."Το Next Generation DWDM δίκτυο της Grid Telecom προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια αγορά: Υπερυψηλή χωρητικότητα 100 Gigabit με τον χαμηλότερο δυνατό χρόνο απόκρισης, ανταγωνιστικές τιμές καθώς και τις υψηλότερες προδιαγραφές παροχής υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι οι τηλεπικοινωνιακές μας λύσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lancom Γιώργος Νώλης ανέφερε: "Η διασύνδεση των Data Center μας, με το Next Generation DWDM δίκτυο της Grid Telecom, με προστατευμένη χωρητικότητα πολλαπλών 100 Gigabit (100G), μας δίνει πλέον μια μοναδική δυνατότητα στη χώρα: Να συνδέουμε με ταχύτητα 100G οποιοδήποτε σημείο του ιδιόκτητου οπτικού δικτύου μας σε όλη την Αττική, με οποιοδήποτε σημείο σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Στα σημεία αυτά συγκαταλέγονται και όλα τα υφιστάμενα Data Center τρίτων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η τηλεπικοινωνιακή λύση της Grid Telecom ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες μας".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΑΔΜΗΕ