Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Εθελουσία έξοδος με υψηλό πριμ


 Με πριμ αποχώρησης που θα φτάνει έως τα 45.000 χιλιάδες ευρώ, περίπου 120 εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που πρόκειται να εξετασθεί σήμερα από το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα αυτό αφορά σε εργαζόμενους στην εταιρεία που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο, ωστόσο συνεχίζουν να εργάζονται. Παράλληλα, περίπου 120 εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολυθούν καθώς απολαμβάνουν την προστασία από τη συμφωνία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την είσοδο της κινεζικής State Grid στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. 

Με βάση τη συμφωνία μετόχων για τα επόμενα 3 χρόνια δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις και οι εργαζόμενοι (με συμβάσεις αορίστου χρόνου) δεν μπορούν να φύγουν παρά μόνο εάν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εθελούσιας. Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ απασχολούσε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 1396 άτομα, δηλαδή η εθελούσια αφορά στο 8,5% του προσωπικού. 

Εκτός όμως από το υψηλό πριμ αποχώρησης που προβλέπεται σύμφωνα με την πρόταση που θα περάσει σήμερα από το ΔΣ της εταιρείας, η διοίκηση σήμερα θα θέσει προς έγκριση και μια άλλη εισήγηση που αφορά στην αλλαγή του οργανογράμματος του ΑΔΜΗΕ. 

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις