Επιχειρήσεις

Η ACAG/Inform-Λύκος θα ψηφιοποιήσει το αρχείο ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ


Την ψηφιοποίηση του χάρτινου αρχείου του e-ΕΦΚΑ ανέλαβε μετά από διαγωνισμό η εισηγμένη εταιρεία AustriaCard Holdings AG (ACAG - πρώην Ιnform Λύκος), που είναι μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη παρόχους B2B υπηρεσιών ασφαλούς ψηφιακής τεχνολογίας, έξυπνων καρτών, λύσεων προσωποποίησης και πληρωμών, καθώς και λύσεων υψηλής ασφάλειας διαχείρισης δεδομένων και ψηφιοποίησης.

Το έργο αφορά την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων της χώρας για την υποστήριξη του συστήματος απονομής σύνταξης. Η ψηφιοποίηση του αρχείου θα πραγματοποιηθεί με κύριο στόχο την επιτάχυνση απονομής σύνταξης σε ασφαλισμένους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Το έργο θα εστιάσει σε χαρτώο αρχείο πρώην φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης που πλέον υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ, όπως των πρώην ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΓΛΚ, καθώς και λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που σηματοδοτεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ και το πρώτο μεγάλο έργο ψηφιοποίησης στο οποίο κομβικό ρόλο για την ταχύτερη και πληρέστερη εκτέλεση του έργου, θα έχουν οι τεχνολογίες Μηχανικής Εκμάθησης (Machine Learning) και Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Αναφορικά με την υλοποίησή του, το έργο στο σύνολό του, περιλαμβάνει τη σάρωση (scan) άνω των 42 εκατ. σελίδων (42.708.333 σελίδες) χαρτώου αρχείου του Φορέα, την επεξεργασία των σαρωμένων εγγράφων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητάς τους και την τεκμηρίωσή τους με μεταδεδομένα (metadata). Για την υλοποίηση του έργου θα αξιοποιηθούν καινοτόμες τεχνολογίες, Intelligent Document Processing (IDP) βασισμένη σε αλγορίθμους Μηχανικής Εκμάθησης (Machine Learning) και Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), για την αυτόματη εξαγωγή δεδομένων από το ψηφιοποιημένο υλικό, καθώς και την επιβεβαίωση της ορθότητας των αυτόματα αναγνωρισμένων δεδομένων.

Ο κ. Μανώλης Κόντος, Deputy CEO του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, ανέφερε σχετικά: «Το εμβληματικό έργο της ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ αποτελεί ένα κομβικό ορόσημο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Φορέα της χώρας. Αναντίρρητα, η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του συνόλου του αρχείου του e-ΕΦΚΑ και της ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας χιλιάδων ασφαλισμένων πολιτών σηματοδοτούν μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θα συντελέσουμε σε αυτήν την αλλαγή για το μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ σε έναν Ασφαλιστικό Φορέα σύγχρονο, ευέλικτο, φιλικό προς τον ασφαλισμένο. Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλες απαιτήσεις, διαθέτουμε όμως την απαραίτητη εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις προηγμένες τεχνολογίες για να το υλοποιήσουμε με επιτυχία.»

Ο κ. Δημήτρης Κοντίνος, Chief Technology Officer & Υπεύθυνος Digital Public sector του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιοποίηση του χαρτώου αρχείου ασφαλιστικής ιστορίας ασφαλισμένων αποτελεί προτεραιότητα για τον ΕΦΚΑ, καθώς σχετίζεται άμεσα με την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, και με την ψηφιοποίηση και ένταξη των ενσήμων στο ηλεκτρονικό σύστημα, παράγοντας που αποτελούσε κύριο λόγο για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις. Μειώνοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και χρόνιες ταλαιπωρίες εις βάρος των πολιτών, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το σπουδαίο αυτό έργο θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ενός φορέα φιλικού προς τον πολίτη και προσαρμοσμένου στη δυναμική των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες ΕΦΚΑ