Χρηστικά

ΑΑΔΕ: Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» για διπλά τέλη κυκλοφορίας


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι πήραν πίσω τις πινακίδες για ένα μήνα, πληρώνοντας τα ανάλογα τέλη, αλλά στη συνέχεια και μετά το πέρας των 30 ημερών, δεν επέστρεψαν τις πινακίδες. Αντιθέτως συνέχισαν να κυκλοφορούν το όχημά τους, παραλείποντας να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας. 

Αυτοί οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο, το οποίο είναι διπλάσιο των ετησίων τελών μετά την αφαίρεση του διπλάσιου των μηνιαίων τελών που έχουν καταβληθεί.

Σύμφωνα με το ισχύον νόμο ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος πρέπει να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως και την τελευταία ημέρα περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, την επόμενη εργάσιμη για τη φορολογική διοίκηση ημέρα. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα