Χρηστικά

ΑΑΔΕ: «Κρεμάει στα μανταλάκια» μεγαλο-οφειλέτες Εφορίας και ΕΦΚΑ


Η ΑΑΔΕ απειλεί να «κρεμάσει στα μανταλάκια» χιλιάδες μεγαλο-οφειλέτες  της Εφορίας, αν δεν προχωρήσουν έως τις 21 Ιουνίου στη ρύθμιση των χρεών τους.  

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει προαναγγείλει πως τις 30 Ιουνίου θα δώσει στη δημοσιότητα επικαιροποιημένες λίστες με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι παρά τις συχνές προειδοποιήσεις, δεν  τακτοποίησαν χρέη άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας, προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ (ασφαλιστικά ταμεία).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημοσιοποιηθούν δύο λίστες, η μία θα αφορά φυσικά πρόσωπα και η άλλη για τις επιχειρήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών ήταν για τα φυσικά πρόσωπα στις 10 Ιουλίου 2019 και για τα νομικά πρόσωπα αρχές Δεκεμβρίου 2019.

Σε ότι αφορά στους μεγαλοοφειλέτες η λίστα της ΑΑΔΕ που θα δημοσιοποιηθεί στις 30 Ιουνίου θα περιλαμβάνει χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν ποσά άνω των 150.000 ευρώ έκαστος.

Πρόκειται για πάνω από 30.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ, τα οποία χρονίζουν τουλάχιστον για ένα έτος και πάνε πολλές δεκαετίες πίσω.

Στον κατάλογο αναγράφονται το όνομα ή η επωνυμία του φυσικού ή νομικού προσώπου, ο ΑΦΜ, το ποσό της αρχικής οφειλής, οι προσαυξήσεις και το συνολικό χρέος.

Παράλληλα στη διπλανή στήλη θα αναγράφονται και οι λίστες των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα