Επιχειρήσεις

2018: Ετος κοπής νέων ασφαλιστικών προϊόντων


Το 2018 θα είναι έτος κοπής νέων ασφαλιστικών προϊόντων. Στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει να στήνουν το «καλούπι» και να βάζουν μπρος τις μηχανές, μεγάλες και μικρές ασφαλιστικές, πολύ περισσότερο στο εξωτερικό οι διεθνείς μεγάλες (αντ)ασφαλιστικές οι οποίες οδηγούν τις εξελίξεις, έχοντας δίπλα τους τις insurtech.

της Ελενα Ερμείδου

Πρόσφατα η Munich Re ανακοίνωσε την ίδρυση νέου τεχνολογικού κέντρου στο Πεκίνο στην Κίνα το οποίο θα αποκαλείται Smart Thinking Consulting Company Limited και θα μελετά, ερευνά σχεδιάζει νέα ευφυή προϊόντα διαφόρων τύπων σε συνεργασία με κινεζικές εταιρείες.

Η εταιρεία θα σχεδιάσει νέες καλύψεις για ιδιώτες, θα μελετήσει λύσεις blockchain, λύσεις IoT, AI, λύσεις φωνητικών υπηρεσιών κ.α.

Στην Ελλάδα οι εταιρείες φαίνεται να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα αφού πέρασαν χρόνια, πιθανά και οι νέοι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί και Οδηγίες το ευνοούν και ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά νέα προϊόντα και με χαμηλότερο κόστος. Μεταξύ αυτών η Interamerican και η ΑΧΑ.

Κάποιες άλλες, όπως η Ευρωπαϊκή Πίστη, ακόμα και η Interamerican και η ΑΧΑ έχουν συνάψει συμφωνίες με εταιρείες ενέργειας για να προωθήσουν τα προϊόντα τους  Μέσα από αυτές τις συνεργασίες ευελπιστούν να καταγράψουν και νέες ανάγκες, ώστε οι εκδόσεις τους να είναι πιο κοντά στις καταναλωτικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις