Επιχειρήσεις

100 επιχειρηματικές ιδέες στο Πανευρωπαϊκό Startup Europe Week Crete


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete, το οποίο διοργανώνεται στην Κρήτη από τον τοπικό πρεσβευτή Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Startup European Committee με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Startup Europe Week Crete 2018 περιελάμβανε ομιλίες, πάνελ στρογγυλής τραπέζης, workshops, διαγωνισμούς και κλειστές παρουσιάσεις σε angel investors. Συνολικά στη διοργάνωση πήραν μέρος πάνω από 1000 συμμετέχοντες, 23 ομιλητές, 60 εθελοντές, 20 μέντορες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 25 ώρες ομιλιών και workshops, όπου δόθηκαν βραβεία συνολικής αξίας 4000 ευρώ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η όλη διοργάνωση βασίστηκε στην προσπάθεια των εθελοντών του Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) καθώς και στην υποστήριξη 50 τοπικών και πανελλαδικών φορέων.

Στο πλαίσιο της δράσης εκφράστηκαν περισσότερες από 100 νέες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες συζήτησαν, επεξεργάστηκαν και ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες μαζί με τους ομιλητές και τους μέντορες, ανταλλάσσοντας ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες. Στα workshops που έλαβαν χώρα, 470 συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν ως μελλοντικοί επιχειρηματίες.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των εθελοντών, όπου χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διοργάνωση. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, έμαθαν να δουλεύουν ομαδικά, βελτίωσαν τις δεξιότητες τους και πήραν μια μικρή γεύση για το τι θα αντιμετωπίσουν στον επαγγελματικό στίβο. Το σημαντικότερο όλων ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι τους κι έλαβαν πίσω την ικανοποίηση από τα χαμόγελα και τις ευχαριστίες τόσο των ομιλητών όσο και του κοινού. Δέκα μέρες γεμάτες νεανικά χαμόγελα, πάθος για το επιχειρείν και ελπίδα για το μέλλον.