Ελλάδα

 Συνελήφθη Ελληνας διακινητής στη Χίο


Δέκα μετανάστες και μία βαλίτσα με 5.500 ευρώ βρέθηκαν  σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος Έλληνας το βράδυ της Πέμπτης.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου συνέλαβαν τον άνδρα μετά από έλεγχο που έγινε στο όχημα τύπου βαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός μετέφερε τους μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:
Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου συνέλαβαν ένα 42χρονο ημεδαπό  βραδινές ώρες χθές.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι  σε οχήματα που είχαν σταθμεύσει στον λιμένα της Χίου και  επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο προερχόταν από λιμένα Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά.
Από τον διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 42χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος κλειστού τύπου μετέφερε καλά κρυμμένους εντός του οχήματος, δέκα (10) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να διευκολύνει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα.
Επίσης εντός του οχήματος εντοπίστηκε βαλίτσα με το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ, η οποία άνηκε στον ημεδαπό οδηγό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, τρία (03) κινητά τηλέφωνα καθώς και το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, που βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, τρία (03) κινητά τηλέφωνα καθώς και πέντε χιλιάδες πεντακόσια (5.500€) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου.