Πολιτική

Χαρίτσης: Εξοργιστικές οι κυβερνητικές δηλώσεις που ξεπλένουν την νεοναζιστική δράση


«Η εικόνα ομάδων νεοναζί να επιτίθενται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο σχολεία, πρέπει να ταρακουνήσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Flash 99.4» της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. «Η χλιαρή δήλωση από το υπουργείο Παιδείας, που κάνει λόγο γενικά για μειοψηφίες, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ενώ οι εξοργιστικές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας ξεπλένουν την νεοναζιστική δράση» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας: «Είναι ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε τέτοιες νεοναζιστικές πρακτικές και να μην αφήσουμε να εκκολαφθεί ξανά το αυγό του φιδιού».

«Η κυβέρνηση είναι εθισμένη στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσιμων θεμάτων, και προσπαθεί να παρουσιάσει επιτυχίες που δεν αντανακλώνται στην πραγματική οικονομία» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΕΣΠΑ. «Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης που έχει φέρει πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στα όρια του λουκέτου, είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας και να υπάρξει ρύθμιση του χρέους της πανδημίας» αντιπαράβαλλε ο βουλευτής, στην στιγμή μάλιστα που «νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα κληθούν το επόμενο διάστημα να αποπληρώσουν υποχρεώσεις ύψους 20 δισ. που είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας σε 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής είναι κρίσιμη για να πάρει η πραγματική οικονομία μπροστά, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να την συζητήσει» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ «καταθέσαμε τροπολογία για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα κατώτατα επιτρεπτά ευρωπαϊκά όρια στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τη βενζίνη». «Δυστυχώς και αυτή η πρότασή μας που δίνει διέξοδο σε μια κατάσταση που επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει βιοτικά προβλήματα και βλέπει συνεχώς μπροστά της τα αδιέξοδα που δημιουργεί πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο βουλευτής. «Θα δώσουμε μια θετική πολιτική διέξοδο για την επόμενη μέρα, με μια τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα ριζοσπαστική πρόταση προοδευτική διακυβέρνησης » κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα