Αγορές

Wall Street: Τα εταιρικά στήριξαν τους δείκτες - Ρεκόρ για Dow και S&P


Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Ειδικότερα, «άλμα» 7,2% σημείωσε η μετοχή της UPS μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Αντίστοιχα και η μετοχή της General Electric κινήθηκε υψηλότερα 2,2% με ώθηση από την ανοδική αναθεώρηση της κερδοφορίας του ομίλου για το σύνολο του έτους.

Παράλληλα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η 3M. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,45 δολ. και τα έσοδα αυξήθηκαν 7% στα 8,9 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 2,21 δολ. και έσοδα στα 8,7 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα, ανάμικτες εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα του Facebook καθώς μπορεί τα κέρδη να ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ωστόσο προβλημάτισαν τα έσοδα. Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,22 δολ. και τα έσοδα στα 29,1 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 3,19 δολ. και έσοδα στα 29,57 δισ. δολάρια.

Τελικά, ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,04% ή 14 μονάδες στις 35.755, ο S&P 500 που συμπλήρωσε εννέα ημέρες ανόδου στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις, σημείωσε και πάλι άνοδο 0,18% στις 4.574 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,06% στις 15.235 μονάδες. Σημειώνεται ότι για άλλη μια συνεδρίαση Dow Jones και S&P 500 έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,6%) και Cisco Systems (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-1,9%) και Walgreens Boots (-1,6%).

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα την προηγούμενη χρονιά, η οποία ήταν οριακά χαμηλότερη από την άνοδο-ρεκόρ του Ιουλίου. Ειδικότερα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller κατέγραψε άλμα 19,7% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, μετά από άνοδο 20% τον Ιούλιο, η οποία ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2.000. Οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται πλέον σε επίπεδα-ρεκόρ και στις 20 πόλεις που καλύπτει ο δείκτης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε νέο υψηλό επτά ετών, σημειώνοντας άνοδο 1,1% στα 84,65 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,7% στα 1.793 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1600 δολ. ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,62%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις