Επικαιρότητα

Wall Street: Φρένο στην ανοδική πορεία


Με κόκκινα πρόσημα έκλεισαν στο φίνις της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street και οι τρεις δείκτες παρά την ενδοσυνεδριακή προσπάθεια ανόδου που προηγήθηκε, βάζοντας φρένο στο θετικό διήμερο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,14% ή 41 μονάδες στις 30.274, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,19% στις 3.783 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,25% στις 11.148 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ευνόησε τις ενεργειακές Exxon Mobil και Halliburton, οι οποίες σημείωσαν άνοδο άνω του 4%. Οι ημιαγωγοί, ο κλάδος που δέχτηκε πιέσεις ενδοσυνεδριακά, τελικά ανέκαμψε με οδηγό την Qualcomm, ενώ η Nike σημείωσε άλμα 2%, οδηγώντας υψηλότερα τις καταναλωτικές μετοχές.

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ αύξησε τις προσλήψεις τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για εργαζομένους παραμένει ισχυρή παρά τα αυξημένα επιτόκια και τις αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες.

Κατά 208.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, σύμφωνα με την έκθεση απασχόλησης που δημοσιεύθηκε από την Automatic Data Processing (ADP) σήμερα Τετάρτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 200.000 ιδιωτικών θέσεων εργασίας. Οι ετήσιες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 7,8% από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επιπλέον, τo εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών τον Αύγουστο καθώς η επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης εν μέσω αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed άσκησε καθοδικές πιέσεις στις εισαγωγές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκα 4,3% στα 67,4 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2021.

Παράλληλα, σε ανοδική τροχιά γύρισαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 3,75% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,13%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,4% στα 87,76 δολ. μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Στον αντίποδα, η τιμή χρυσού υποχώρησε 0,6% στα 1.720 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 1% έναντι του ευρώ, στο 0,9891 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις