Τράπεζες

ΟΤΟΕ: Τέλος εποχής Σ. Κούκου-Νέος πρόεδρος ο Γ. Μότσιος


Μετά από 14 χρόνια στην προεδρία της ΟΤΟΕ ο Σταύρος Κούκος αποχώρησε και τυπικά σήμερα (18/1) από την ηγεσία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας

Η μακρόχρονη θητεία του Σ. Κούκου στο τιμόνι της ομοσπονδίας, που το μεγαλύτερο μέρος της διανύθηκε στη μνημονιακή περίοδο, σημαδεύτηκε από τη δραματική  συρρίκνωση του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009  οι τραπεζοϋπάλληλοι ανέρχονταν σε 65.682 (στοιχεία της ΤτΕ) και το τέλος του 2020 ήταν γύρω στους 35.000!

Η αυλαία της εποχής του Σ. Κούκου, ο οποίος συμμετείχε στο πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας,  έπεσε σήμερα σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ κατά την οποία κατέθεσε και τυπικά την επιστολή αποχώρησής του. 

Όπως είχε γράψει το «Σin» τον Σ. Κούκο διαδέχεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) Γιώργος Μότσιος, ο οποίος επίσης ανήκει στην Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα (ΔΗΣΥΕ). 

Επίσης, αποχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, με τον Ανδρέα Καλλίρη (Alpha Bank) της ΔΑΚΕ, να παίρνει τη θέση του.  

Σημειώνεται ότι για τον Νοέμβριο του 2021 είναι προγραμματισμένο το συνέδριο των σωματείων μελών της ΟΤΟΕ, για την εκλογή νέας Εκτελεστικής Γραμματείας και  Γενικού Συμβουλίου. 

ΚΥΡ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης