Πολιτική

Νέα ηχηρή παρέμβαση Τζαβάρα στο θέμα των υποκλοπών


«Τωτιές» ανάβει πάλι στην κυβέρνηση ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, με νέα ηχηρή παρέμβαση στο θέμα των υποκλοπών. Ο κυβερνητικός βουλευτής, που είναι μέλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σε άρθρο του χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» και «επικίνδυνη» την επίκληση του απορρήτου.και ζητά εκ νέου ακρόαση των παραιτηθέντων Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντελέοντα, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις.

Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ieidiseis, υπογραμμίζει ότι η επίκληση του απορρήτου «διασαλεύει την συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη και δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο, που περιορίζει - και στην εξεταζόμενη περίπτωση αχρηστεύει - την ελεγκτική λειτουργία της Βουλής προς την κυβέρνηση, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού συστήματος».

 Τονίζει επίσης ότι «στις φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπών αλλότριων σε σχέση με αυτούς που περιλαμβάνονται στη νόμιμη αποστολή τους. Η συνθήκη αυτή ουσιαστικά διακρίνει μια αληθινή φιλελεύθερη δημοκρατία από μια κατ’ επίφαση δημοκρατία περιορισμένης ελευθερίας, που δεν σέβεται την αρχή του κράτους δικαίου και δεν προστατεύει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα».

Σαφείς είναι  οι αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνηση στο θέμα των υποκλοπών: «Η παράδοξη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, μας εξοικειώνει με τον θρίαμβο του “απόρρητου” και μας προϊδεάζει για την επικράτηση του “σκοτεινού” και του “αδιευκρίνιστου”, για την κυριαρχία της άτυπης πολιτικής δράσης που διαπερνάει όλες τις κρατικές λειτουργίες χωρίς να αφήνει ίχνη», καταλήγει στο άρθρο του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις