Πολιτική

Μόνο σε Μακεδονικό και μεταναστευτικό χάνει η κυβέρνηση


Μεταναστευτικό και Μακεδονικό αναδεικνύονται σε μεγαλύτερα αγκάθια για την κυβέρνηση της ΝΔ στους δύο πρώτους μήνες της.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha  και σύμφωνα με την οποία στους συγκεκριμένους τομείς κυβερνητικού έργου καταγράφονται οι περισσότερες αρνητικές γνώμες των πολιτών.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό το 48% των ερωτηθέντων έχει αρνητικές εντυπώσεις και το 29% θετικές, ενώ για το Μακεδονικό καταγράφονται 40% αρνητικές απόψεις και 27% θετικές.

Οι εξελίξεις και στα δύο μείζονα θέματα φαίνεται ότι δυσαρεστούν ένα σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων, που δεν περίμεναν τόσο την στροφή της κυβέρνησης υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών (διαβάστε σχετικά), όσο και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών επί των ημερών της νέας διακυβέρνησης.

Σε όλους τους άλλους τομείς – πλην μιάς σχεδόν ισοπαλίας στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ( 34% αρνητικές, 33% θετικές) – το ισοζύγιο είναι θετικό για την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ( 72% θετικές εντυπώσεις έναντι μόλις 17% αρνητικών).

Τα ευρήματα της Metron, για τις εντυπώσεις των πολιτών όσον αφορά  άλλους τομείς κυβερνητικούς έργου είναι τα εξής: Φορολογική πολιτική (69% θετικές, 17% αρνητικές), προσέλκυση επενδύσεων (63% θετικές, 17% αρνητικές), εγκληματικότητα (60% θετικές, 25% αρνητικές), οικονομία (59% θετικές, 26% αρνητικές), πολιτισμός (56% θετικές, 18% αρνητικές), παιδεία (54% θετικές, 25% αρνητικές) και εργασιακά (46% θετικές έναντι 32% αρνητικών).  

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση 6 στους 10 (ποσοστό 61%) θωρούν πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ως  σημαντικότερα προβλήματα της χώρας θεωρούνται η οικονομία (ποσοστό 26%), η ανεργία (24%) και το προσφυγικό (13%).