Αγορές

Ξανά στην πρέσα τα ομόλογα της Ευρωζώνης – Στις παρυφές του 5% το ελληνικό 10ετές


Ο θετικός αντίκτυπος και η αποκλιμάκωση που επετεύχθη χθες στην αγορά ομολόγων, μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, είχε βραχύβεια διάρκεια. Η τάση για αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα της Ευρωζώνης αποδεικνύεται ισχυρή και τείνει να εδραιωθεί, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επερχόμενες νέες μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και συνάμα οι φόβοι για μεγάλη ύφεση. 

Για μία ακόμη ημέρα τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται υπό πίεση, καθώς η απόδοση του 10ετούς έφτασε στις παρυφές του 5%, στο 4,96%. Χθες να θυμίσουμε ότι εξακοντίστηκε στο 5,05%. Σφοδρή «επίθεση» δέχονται τα ιταλικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,72%.

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, που σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, δεν αποτελούν εξαίρεση στην πίεση που δέχονται τα κρατικά χρεόγραφα. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο 11,5 μονάδων βάσης, το 2,27%, ενώ και το γαλλικό 10ετές κινείται ανοδικά κατά 9 μ.β, στο 2,88%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα