Αγορές

"Κλείδωσε" σε τρίτο limit down η μετοχή της Attica Bank- Χάνει 85% σε 4 μέρες!


Στο κατώτατο όριο επιτρεπόμενης ημερήσιας διακύμανσης (-30% στα 0,612 ευρώ) υποχωρεί η μετοχή της Attica Bank, παραμένοντας "κλειδωμένη" σ' αυτή την τιμή (με πωλητές, χωρίς να υπάρχει κανένας αγοραστής).

Είναι το τρίτο διαδοχικό limit down, με το οποίο ολοκληρώνεται η απαξίωση της μετοχής. Επισημαίνεται ότι μετά την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, η μετοχή της Attica Bank έχει χάσει το 85% της αξίας της, υποχωρώντας από τα 3,95 στα 0,612 ευρώ.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται πρωτίστως στην προσαρμογή τιμής που έγινε με βάση τους όρους της ΑΜΚ (49,52 νέες μετοχές ανά μία παλιά, με τιμή διάθεσης 0,20 ευρώ).

 Η χαμηλή τιμή διάθεσης των νέων τίτλων οδηγεί σε περαιτέρω υποχώρηση της χρηματιστηριακής τιμής, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στους νυν μετόχους (ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, ΕΦΚΑ και μικρομετόχους).

 Επισημαίνεται ότι η τωρινή τιμή στο ταμπλό (0,612 ευρώ) αντιστοιχεί σε τιμή... 0,0124 ευρώ για την παλιά μετοχή προ reverse split (όπου 50 μετοχές έγιναν μία).

Αυτό σημαίνει ότι όποιος απέκτησε μετοχές Attica Bank προ του reverse split και τις έχει κρατήσει, χάνει πάνω από 90%(!) αν τις πουλήσει τώρα. Ισως καλύψει ένα μικρό μέρος των απωλειών πουλώντας "δικαιώματα" συμμετοχής στην ΑΜΚ - αν υπάρξει ζήτηση...

Ενδεικτικό των προβλέψεων για την περαιτέρω πορεία της μετοχής είναι το γεγονός ότι το συμβόλαιό της στα Παράγωγα (που υποχωρεί σήμερα κατά 30%), βρίσκεται στα 0,394 ευρώ, περίπου 35% χαμηλότερα από την τιμή της μετοχής στο ταμπλό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα