Οικονομία

Κίνα: Aύξηση 16,9% των δαπανών βασικής επιστημονικής έρευνας


Η Κίνα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην ευρηματική καινοτομία, αλλά και στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Γουάνγκ Ζιγκάνγκ.

Το Πεκίνο έχει ουσιαστικά αυξήσει τη χρηματοδότηση της βασικής έρευνας, με το μέσο ετήσιο ποσοστό αύξησης να καταγράφεται στο 16,9%, όπως δήλωσε ο Γουάνγκ στη διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Οι δαπάνες για βασικές έρευνες έχουν αυξηθεί στο 6% των συνολικών δαπανών για την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D),πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Κίνα έχει εξελιχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως, στη συγγραφή υψηλής ποιότητας επιστημονικών και τεχνολογικών εργασιών.

Ο αριθμός των επιστημονικών παραπομπών σε 12 τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης, τη χημείας, της τεχνολογίας της μηχανολογίας, των μαθηματικών, αλλά και της φυσικής βρίσκεται στη δεύτερη θέση από την κορυφή, παγκοσμίως, όπως δήλωσε ο Σου Τζινγκ ένας αξιωματούχος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, η Κίνα προωθεί ενεργά την οργάνωση κέντρων περιφερειακής καινοτομίας, ενθαρρύνοντας τις περιοχές που έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να έχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη που κατευθύνεται από την καινοτομία.

Ο Κινέζος υπουργός δήλωσε ότι το οικονομικό αποτέλεσμα από τις δώδεκα ζώνες καινοτομίας στην κινεζική επικράτεια, αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% του συνολικού οικονομικού αποτελέσματος της Κίνας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις