Επιχειρήσεις

Η Intracom Telecom ανέλαβε έργο ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Β. Αιγαίο


Την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος για την επιτήρηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Βόρειο Αιγαίο ανέλαβε η Intracom Telecom, μετά από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό .

Το έργο ανατέθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Αφορά την προμήθεια-εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος θαλάσσιας επιτήρησης, αποτελούμενο από τρεις επίγειους σταθμούς επιτήρησης μακράς εμβέλειας. Οι σταθμοί εξοπλίζονται με συγχρονισμένα ηλεκτροπτικά συστήματα με υποστήριξη θερμικού αισθητήρα, Radar επιφανείας, ραδιογωνιόμετρο, AIS, μετεωρολογικό σταθμό, αεροναυτικές επικοινωνίες ξηράς- θαλάσσης- αέρος και ευρυζωνικές επίγειες ασύρματες ασφαλείς επικοινωνίες.

Το ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης θα επιτηρεί την θαλάσσια κυκλοφορία. Μέσω του κεντρικού λογισμικού παρακολούθησης και διαχείρισης Command & Control SISC2, το οποίο θα παραμετροποιηθεί ειδικά στις απαιτήσεις του Λιμενικού Σώματος, θα επιτυγχάνεται η καταγραφή, η συλλογή και η ανάλυση των πληροφοριών, οι οποίες θα προβάλλονται στα κέντρα επιχειρήσεων του Λ.Σ.

Το ολοκληρωμένο σύστημα σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Αποτελείται από τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα της Intracom Telecom και των ιταλικών οίκων Leonardo και GEM Elettronica.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Intracom