Αγορές

Άνοδος στη Wall - 400 μονάδες πάνω ο Dow


Με κέρδη έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ οι επενδυτές ελπίζουν πως Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα συμφωνήσουν για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας στις ΗΠΑ.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο, καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, Νάνσι Πελόζι, τόνισε, χθες, ότι βρίσκεται μια πρόταση στο τραπέζι, η οποία εμπεριέχει πακέτο μικρότερο των αρχικών σχεδιασμών και θεωρεί "ότι ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν θα φέρει κάτι που θα μπορεί να καταλήξει σε μία λύση, και πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία". Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Πελόζι προωθεί πρόταση 2,2 τρις δολαρίων για παροχή βοήθειας σε άνεργους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την covid-19.

H δικαστής ομοσπονδιακού εφετείου Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ είναι ο τρίτος ορισμός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει μια σειρά άτυπων και επίσημων συνεδριάσεων στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και καλείται να εγκρίνει τον ισόβιο ρόλο της στο ανώτερο ομοσπονδιακό Σώμα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι θάνατοι από κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν πλέον τους 200.000.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,584.71 μονάδες, με κέρδη 1.51%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,353.1 μονάδες, αυξανόμενος κατά 1.66%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,117.52 μονάδες, με άνοδο 1.87%.