Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με του επενδυτές είναι αισιόδοξοι για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και θα ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei ενισχύονταν κατά 0,46% στις 30.156 μονάδες, ενώ ο.δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή.

Στην ηπειρωτική Κίνα, πτώση 1,05% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.656 μονάδες, βουτιά 3,07% για τον Shenzen στις 15.336 μονάδες και 2,65% για τον CSI στις 5.625 μονάδες.

Στη Σεούλ υποχωρεί 0,9% ο Kospi στις 3.079 μονάδες, όπως και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,2% στις 30.587 μονάδες και ο δείκτης ASX υποχωρεί οριακά στις 7.061 μονάδες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξαμηνιαία κατάθεση της Fed ενώπιον του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευση για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για όσο χρειαστεί ώστε να αυξηθεί ο πληθωρισμός. Ήπιοι τόνοι αναμένονται και στη σημερινή ομιλία της προέδρου της ΕΚΤ., ενώ η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα