Άμυνα & Διπλωματία

ΛΕΦΕΔ: Ο 17ος «Μονομάχος» διεξήχθη 05-07/04/2024


Στην άσκηση των εφέδρων συμμετείχαν 68 Αξιωματικοί και 338 Υπαξιωματικοί και οπλίτες, ενώ σημειώθηκαν ρεκόρ: συμμετοχών (32), συμμετοχών Κυπριακών ομάδων (9) και χρονικής διάρκειας.

Η ετήσια συνάντηση / εκπαίδευση / αξιολόγηση της Εφεδρείας από όλη την Ελληνική επικράτεια συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου μας, έλαβε χώρα για 2η συνεχή φορά στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Απολύτρωσης στην Παλαιά Καστανούσσα του Νομού Σερρών, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες και μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης.

Η άσκηση ξεκίνησε με την κατάταξη των ανδρών των περιπόλων αλλά και των ατόμων της οργανωτικής στη γραμματεία με τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων.

Ακολούθως οι ομάδες κατευθύνονταν προς ζύγιση του μεταφερόμενου φόρτου (κράνος, εξάρτυση, σακίδιο) και υπολογισμό του μέσου όρου μεταφερόμενου βάρους, που έπαιξε ρόλο ως αρνητική βαθμολογία στον τελικό υπολογισμό των πόντων. (-1% αφαιρούμενων πόντων για κάθε ½ κιλό κάτω από τα 20 κιλά μέσο όρο βάρους- 1η αξιολόγηση).

Ταυτόχρονα Ομαδάρχης και Βοηθός οδηγούνταν σε ειδικό χώρο όπου λάμβαναν πληροφορίες για την Γενική και Ειδική κατάσταση και για την αποστολή τους. (2η αξιολόγηση)

Σύμφωνα με αυτήν στις 30/03 και ώρα 03.00 ο εχθρός επιτέθηκε στην κατεύθυνση Άνω Πορόϊα,  Πλατανάκια και Ροδόπολη, Σταθμός Μουριών με σκοπό την κατάληψη Εθνικού εδάφους

Οι φίλιες δυνάμεις συμπτύχθηκαν στη γραμμή Μουριές–Μυριόφυτο–Καπνοχώρι, διεξάγοντας αμυντικό αγώνα και ανέκοψαν την εχθρική επίθεση.

Στις 03/04 οι φίλιες δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στους άξονες Νέα Πέλλα, Πλατανάκια, Καστανούσα, Ροδόπολη και Θεοδώρειο Ροδόπολη, με σκοπό την εκδίωξη του εχθρού και την κατάληψη της Ροδόπολης.

Σύμφωνα με την Ειδική κατάσταση ο εχθρός συμπτυσσόμενος προς Ροδόπολη διεξάγει στην περιοχή επιβραδυντικό αγώνα χρησιμοποιώντας πεζές και μηχανοποιημένες δυνάμεις, δύναται να προκαλέσει φθορές και καθυστέρηση στην προέλαση των φίλιων δυνάμεων , αποκομμένα δε τμήματά του προσπαθούν να επιστρέψουν στις γραμμές τους.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΛΕΦΕΔ