|


ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΚΟΣΜΟΣ
Το ΔΝΤ μπαίνει στην Ουκρανία


Πέμπτη, 29 Ιουλίου 10 , 10:43

ΔΝΤ και Ουκρανία συμφώνησαν εν τέλει για τη χορήγηση βοήθειας 15,15 δισ. δολαρίων για περίοδο 29 μηνών με σταδιακή εκταμίευση του ποσού. Η Ουκρανία αποτάνθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά από σύσταση των ΗΠΑ ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέγγιση και καμφούν οι αντιδράσεις της Μόσχας, ενώ παράλληλα η πρώην Σοβιετική Δημοκρατία θα αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα για να ανταπεξέλθει τις αυξημένες τιμές φυσικού αερίου που ζητά η Ρωσία.
Η πιστωτική διευκόλυνση προς την Ουκρανία, που επί της αρχής είχε εγκριθεί στις αρχές του μήνα και επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, παρέχεται για "να υποστηριχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικής προσαρμογής", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα στην Ουκρανία έχει στόχο "την ενίσχυση των δημοσιονομικών, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την ανάπτυξη πλαισίου για πιο δυναμική νομισματική πολιτική", όπως επισημαίνει το ΔΝΤ στην ανακοίνωσή του.
Share





ΧΡΗΣΤΗΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ
E-MAIL
 
Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό εισόδου σας, συμπληρώστε το email σας. O κωδικός πρόσβασης θα αποσταλεί αυτόματα στο email που έχετε δώσει.
 
Τα στοιχεία του λογαριασμού σας αποστάλθηκαν με email