|


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ » ΚΟΣΜΟΣ
Citi-JP Morgan οδήγησαν τη Lehman στη χρεοκοπία


Παρασκευή, 12 Μαρτίου 10 , 06:00 , Ενημέρωση 10:04

Στη Citi και τη JP Morgan Chase επιρρίπτει ευθύνες για την κατάρρευση και τη χρεοκοπία της Lehman Brothers η έκθεση του εκκαθαριστή Αντον Βαλούκας. Σύμφωνα με το 2,200 σελίδων πόρισμα, οι δυο τράπεζες με στοχευόμενες κινήσεις ενίσχυσαν την αστάθεια και προκάλεσαν πανικό, που οδήγησε στη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Βαλούκας οι αιφνίδιες αλλαγές που επέβαλαν σε ισχύουσες συμφωνίες με τη Lehman η Citi και η JP Morgan Chase, προκάλεσαν το πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο διαχύθηκε σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι νέες εξασφαλίσεις που απαίτησαν από τη Lehman περιόρισαν αισθητά τη ρευστότητα της και την ώθησαν στο χείλος του γκρεμού.
Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι υπάρχουν παράτυπες μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων της Lehman στη Barclays.
Η έκθεση του Βαλούκας δημιουργεί νέα δεδομένα και ανοίγει το δρόμο για δικαστικές διεκδικήσεις μετόχων της Lehman τόσο από τη Citi και τη JP Morgan Chase όσο και από τη Barclays.
Το πόρισμα ανακοινώθηκε λίγες μόλις ώρες πριν από την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την εποπτεία των τραπεζών.
Share





ΧΡΗΣΤΗΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ
E-MAIL
 
Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό εισόδου σας, συμπληρώστε το email σας. O κωδικός πρόσβασης θα αποσταλεί αυτόματα στο email που έχετε δώσει.
 
Τα στοιχεία του λογαριασμού σας αποστάλθηκαν με email