|


ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΚΟΣΜΟΣ
Ενοχλημένη η Γαλλία για την "αποχώρηση" της EADS απο διαγωνισμό


Τετάρτη, 10 Μαρτίου 10 , 14:39

Η αποχώρηση της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας EADS από αμερικανικό διαγωνισμό για την προμήθεια αεροπλάνων ανεφοδιασμού είναι μια "σοβαρή" υπόθεση που θα έχει «συνέπειες», διαβεβαίωσε σήμερα ο Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Πιέρ Λελούς.
«Αυτή η υπόθεση είναι σοβαρή. Φυσικά είμαστε σε μια αγορά όπλων, συνεπώς δεν βρισκόμαστε στο κλασικό διεθνές δίκαιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου όμως θα αντιδράσουμε», δήλωσε ο Λελούς προς τους δημοσιογράφους στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρέμβει σύντομα στο θέμα αυτό. Η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει», συνέχισε.
Η Airbus, θυγατρική της EADS, υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από ένα διαγωνισμό για ένα μεγάλο συμβόλαιο αεροπλάνων ανεφοδιασμού για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία μετά την αποχώρηση, τη Δευτέρα, του Αμερικανού εταίρου της, της Norhrop Grumman. Μετά την αποχώρηση, το συμβόλαιο διεκδικεί μόνον η Boeing
Οι Ευρωπαίοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον για προστατευτισμό. «Προφανώς η πολιτική πίεση ήταν τετοια ώστε έγινε ένας διαγωνισμός στα μέτρα της Boeing», κατήγγειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε.
Share





ΧΡΗΣΤΗΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ
E-MAIL
 
Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό εισόδου σας, συμπληρώστε το email σας. O κωδικός πρόσβασης θα αποσταλεί αυτόματα στο email που έχετε δώσει.
 
Τα στοιχεία του λογαριασμού σας αποστάλθηκαν με email