|


ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ » ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θετικό κλίμα στο ΧΑ, ψηλότερα ο πήχυς
Στο προσκήνιο τα τραπεζικά χαρτιά


Δευτέρα, 08 Μαρτίου 10 , 13:20 , Ενημέρωση 14:57

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα έχει διαμορφωθεί στη Σοφοκλέους μετά την επιτυχή έκβαση της συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί. Ο τζίρος είναι αυξημένος και αν συνεχσει με τους ίδιους ρυθμούς αναμένετασι να υπερβεί τα €180 εκατ. Ο Γενικός Δείκτης υπερέβη νωρίς και με σχετική ευκολία την αντίστση στις 2090 μονάδες και τώρα προσπαθεί να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα. Η ορατότητα στο δημοσιονομικό πεδίο βελτιώνεται και όλα δείχνουν πως υπάρχουν εν δυνάμει λύσεις και "δίχτυ ασφαλείας". Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται πάνω από τις 2105 μονάες με κέρδη μεγαλύτερα του 1%, ενώ στις 1051 μονάδες βίσκεται ο FTSE-20 ενισχυμένος κατά 1,14%.
Ο τζίρος ανέρχεται στα €64,5 εκατ., με το 71% να συγκεντρώνουν οι μετχές των τραπεζών και το 9% ο ΟΠΑΠ.
Στο ταμπλό του FTSE-20 μόνο η Βιοχάλκο και η Motor Oil σημειώνουν απώλειες, ενώ όλες οι τράπεζες κινούνται σε θετική περιοχή.
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών συγκεντρώνει η Εθνική Τράπεζα η οποία ενισχύεται κατά 1,5% στα €15,69, ενώ κέρδη 1,9% καταγράφει η Alpha Bank, και από 1,5 έως 1,7% ενισχύονται ΟΠΑΠ, Eurobank, Coca Cola και Τρ. Κύρπου.
Σημαντικά κέρδη 2,69% για την Τράπεζα Πειριαώς, ενώ στο +2,17 βρίσκεται και η Alapis.
Share


Σχετικά άρθρα:

 ΓΔ 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ



ΧΡΗΣΤΗΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ
E-MAIL
 
Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό εισόδου σας, συμπληρώστε το email σας. O κωδικός πρόσβασης θα αποσταλεί αυτόματα στο email που έχετε δώσει.
 
Τα στοιχεία του λογαριασμού σας αποστάλθηκαν με email