Μεγάλες ζημίες στον όμιλο Βιοχάλκο, -40% οι πωλήσεις
Πέμπτη, 26 Νοέμβριου 09 , 19:09
Αλλαγή... προσήμου επέφερε η οικονομική κρίση στα αποτελέσματα του ομίλου Βιοχάλκο, ποτ εμφανίζει ζημίες 51,6 εκ. στο 9μηνο, έναντι κερδών 57,5 εκ. πέρυσι, με δραματική συρρίκνωση των πωλήσεων κατά 40%(!).
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 1,73 δισ. ευρώ, ενώ τα
ενοποιημένα EBITDA περιορίστηκαν κατά 80%(!), από 289,7 εκ. σε € 59,8 εκ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα επηρεάσθηκαν δυσμενώς από την επικρατούσα παγκόσμια κρίση, με συνέπεια τη μείωση του όγκου των πωλήσεων και των τιμών των πωλουμένων προϊόντων.
Ο καθαρός δανεισμός τού Ομίλου ανήλθε σε €1,02 δισ. μειωμένος κατά 8,2% έναντι τής 31.12.2008, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των εταιρειών του Ομίλου για βελτιστοποίηση της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης .
Λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών διεθνών οικονομικών συνθηκών, οι εταιρείες του Ομίλου προβαίνουν σε σειρά διαρθρωτικών ενεργειών, θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, τη μείωση του κόστους δανεισμού κσι τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, παράλληλα με την ανάπτυξη προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
Η μητρική Βιοχάλκο είχε κέρδη προ φόρων 4,4 εκ. ευρώ, έναντι 32,4 εκ. πέρυσι, μειωμένα κατά 86,42%, λόγω μη διανομής μερίσματος χρήσης 2008 από τις θυγατρικές της εταιρίες. Τα έσοδα της από ενοίκια ανήλθαν σε €3,9 εκατ. αυξημένα κατά 45% από πέρυσι