Sofokleousin.gr

Ολα τα θέματα της διαμεσολάβησης στο 23ο Insuranceforum

Δημοσιεύθηκε: 16 Δεκεμβρίου 2017, 22:15 , Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2017, 20:00

Ολα  τα θέματα της διαμεσολάβησης στο 23ο Insuranceforum

Το insuranceforum.gr ολοκλήρωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 23ο Ασφαλιστικό Συνέδριό του, που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Πάτρας αλλά και των γύρω περιοχών, βρέθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hotel Astir και συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο, κατά το οποίο συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα.

Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες έδωσαν το παρών και συνομίλησαν με τους ομιλητές του συνεδρίου θέτοντάς τους σημαντικά ερωτήματα και θέλοντας να ενημερωθούν για το αύριο που έρχεται στο επάγγελμά τους, αλλά και το πώς πρέπει να οργανωθούν εγκαίρως προκειμένου να επιβιώσουν στο νέο περιβάλλον που έχει ήδη διαμορφωθεί.

Ενόψει των νομοθετικών αλλαγών των τελευταίων ετών, οι μέθοδοι ανάπτυξης των ασφαλιστικών γραφείων, οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των πελατών, καθώς και τα επιχειρηματικά μοντέλα των μονάδων διαμεσολάβησης βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Για τον λόγο αυτόν, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς στο συνέδριο, οι καινοτόμοι αλλά κυρίως αποδοτικοί τρόποι εξυπηρέτησης πελατών και αποτελεσματικής οργάνωσης για μια επιχείρηση.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, και ο κ. Ανδρέας Ντακόλιας, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Δ Ελλάδος, οι οποίοι με τους χαιρετισμούς τους έδωσαν το στίγμα της τοπικής αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των στελεχών των 5 εταιρειών χορηγών του συνεδρίου που συμμετείχαν και οι οποίοι έθεσαν την δική τους άποψη για τα νέα δεδομένα που θα διαμορφώσουν μελλοντικά τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης μίλησε για «Το στοίχημα της ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα», επισήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη Ασφαλιστική Δαπάνη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός αυτό οφείλεται, πέρα από την οικονομική κρίση, στο χαμηλό βαθμό ασφαλιστικής συνείδησης του μέσου Έλληνα. Αναζήτησε τις αιτίες του, από τη μεταπολίτευση και μετά στην απουσία συστηματικής προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρίες και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την πολιτεία. Τέλος, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της micro insurance με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης ή / και την υποστήριξη ιδιωτών χορηγών αλλά και την προώθηση της ιδέας του συμβολικού ασφαλίστρου, που συνδέεται με την ασφαλιστική κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής Γεώργιος Τσακατούρας αναφέρθηκε στο καθήκον που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Έκανε λόγο για τις αλλαγές που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, αναφέρθηκε στις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της οδηγίας IDD καθώς και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καλούνται οι διαμεσολαβητές να ανταποκριθούν, διαδικασίες στις οποίες  θα πρέπει οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα τους.

Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Πωλήσεων ERGO Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Ακριβόπουλος αναφέρθηκε στην νέα Insurance Distribution Directive (ΙDD) και τις εξ αυτής υποχρεώσεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και με μία συνοπτική παρουσίαση των άρθρων της οδηγίας αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία που ενδιαφέρουν την καθημερινότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Στο τέλος της παρουσίασής του απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης της Karavias Underwriting Coverholder at Lloyd’sΓιώργος Βουτσίνος εστίασε το λόγο του στις καινοτόμες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s, στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να αποτελέσει σύμμαχο του στις καθημερινές του εργασίες. Επίσης, ο κ. Βουτσίνος παρουσίασε το καινοτόμο και μοναδικό προϊόν για την ελληνική ασφαλιστική αγορά TRAVEL INSURANCE, προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά για τους πελάτες.

Τέλος, ο Account Manager της GLASSDRIVE Ιωάννης Μανίκας μίλησε για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επανάσταση που θα επιφέρει στην οδηγική συμπεριφορά διαμορφώνοντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον στα οδικά δίκτυα. Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας παρουσίασης προβλήθηκε και ένα μοναδικού ενδιαφέροντος video… από το μέλλον!

Η GLASSDRIVE είναι θυγατρική της Saint-Gobain, του μεγαλύτερου κατασκευαστή κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο, και χρησιμοποιεί μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Έχει παρουσία σε 11 χώρες του κόσμου και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Group International Projects & Solvency II ARAG S.E., η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την προστασία των καταναλωτών. Τόνισε πως το 2017 δεν ήταν μία εύκολη χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στην Ευρώπη, των μεγάλων νομοθετικών αλλαγών αλλά και του Brexit που έρχεται. Επίσης, αναφέρθηκε στις εποπτικές τάσεις που επικράτησαν το έτος που φεύγει και μίλησε για το μέλλον που έρχεται έχοντας ως επίκεντρό του την προστασία του ευρωπαίου καταναλωτή.

Ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών Θέμης Σαρανταένας ανάλυσε βασικούς τρόπους που μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να χτίσει το προσωπικό του branding και μέσα από αυτό να επέλθει η ανάπτυξη της επιχείρησής του. Μίλησε για τον πελάτη του «σήμερα» και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται καταναλωτικά. Απάντησε σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα όπως για ποιόν λόγο ένας πελάτης επιλέγει εμάς και όχι έναν ανταγωνιστή. Τέλος, παρουσίασε τις τεχνικές με τις οποίες θα κερδίσουμε τους πελάτες μας και πώς πρέπει να δημιουργήσουμε την προσωπική επαγγελματική μας εικόνα.

Ο Απόστολος Μαρτζάκλης από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, μίλησε για το πως μπορούμε στα πλαίσια των νέων απαιτήσεων που δημιουργούνται από τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες να οργανώσουμε σωστά την ασφαλιστική μας επιχείρηση. Ξεκαθάρισε τις αρχές που διέπουν την οργάνωση του γραφείου μας και τόνισε πως «η οργάνωση του ασφαλιστικού μας γραφείου ξεκινάει πρώτα από όλα από εμάς τους ίδιους».

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation Αριστείδης Βασιλειάδης.

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
NEWSLETTER Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο email σου
Περισσότερες ειδήσεις από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η Fraport παρουσίασε το σχεδιασμό για τα Χανιά

Η Fraport παρουσίασε το σχεδιασμό για τα Χανιά

Η στρατηγική αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων με βάση τα διεθνή πρότυπα, η λειτουργία του με βάση τα υψηλότερα διεθνή επίπεδα ασφαλείας ,...
Πράσινο φως για ΔΕΣΦΑ έναντι 535 εκ. ευρώ

Πράσινο φως για ΔΕΣΦΑ έναντι 535 εκ. ευρώ

Με το αντίτιμο των 535 εκ. ευρώ μεταβιβάζεται τελικά το 66% του ΔΕΣΦΑ καθώς η ευρωπαϊκή κοινοπραξία των Snam - Enagas -...
Flexopack: Αυξήθηκαν κέρδη και τζίρος το 2017

Flexopack: Αυξήθηκαν κέρδη και τζίρος το 2017

Ικανοποιητικά είναι τα νέα για τα μεγέθη της Flexopack για το σύνολο του 2017 καθώς κατεγράφη αύξηση μεγεθών τόσο σε επίπεδο τζίρου...
Καμπανάκι PwC για Ελλάδα: Απαιτούνται επενδύσεις 200 δισ. την επόμενη 5ετία

Καμπανάκι PwC για Ελλάδα: Απαιτούνται επενδύσεις 200 δισ. την επόμενη 5ετία

Μεγάλο επενδυτικό κενό στην Ελλάδα διαπιστώνει η PriceWaterhouseCoopers, το οποίο επιδρά αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα...
Eurolife: Εν εξελίξει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, +11% τα λειτουργικά κέρδη

Eurolife: Εν εξελίξει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, +11% τα λειτουργικά κέρδη

Την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης (μόνιμη εγχώρια πρόκληση) ώστε η ελληνική αγορά να προσεγγίσει τις διεθνείς τάσεις επεσήμανε για μια ακόμη φορά...
Πιο αισιόδοξοι οι CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Πιο αισιόδοξοι οι CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Θετική είναι η εικόνα που αποτυπώνεται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς καταγράφηκε νέα άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των...
Τρία βραβεία για τη ΔΕΗ Α.Ε.

Τρία βραβεία για τη ΔΕΗ Α.Ε.

 Οι Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. βραβεύθηκαν στην ετήσια εκδήλωση "Health &΄Safety Awards 2018" η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο...
Θετικές οι επιδόσεις για τον Όμιλο Σαράντη το 2017

Θετικές οι επιδόσεις για τον Όμιλο Σαράντη το 2017

 Το 2017 υπήρξε ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο Σαράντη, παρουσιάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες και γεωγραφικές περιοχές του....