Sofokleousin.gr

Ολα τα θέματα της διαμεσολάβησης στο 23ο Insuranceforum

Δημοσιεύθηκε: 16 Δεκεμβρίου 2017, 22:15 , Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2017, 20:00

Ολα  τα θέματα της διαμεσολάβησης στο 23ο Insuranceforum

Το insuranceforum.gr ολοκλήρωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 23ο Ασφαλιστικό Συνέδριό του, που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Πάτρας αλλά και των γύρω περιοχών, βρέθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hotel Astir και συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο, κατά το οποίο συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα.

Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες έδωσαν το παρών και συνομίλησαν με τους ομιλητές του συνεδρίου θέτοντάς τους σημαντικά ερωτήματα και θέλοντας να ενημερωθούν για το αύριο που έρχεται στο επάγγελμά τους, αλλά και το πώς πρέπει να οργανωθούν εγκαίρως προκειμένου να επιβιώσουν στο νέο περιβάλλον που έχει ήδη διαμορφωθεί.

Ενόψει των νομοθετικών αλλαγών των τελευταίων ετών, οι μέθοδοι ανάπτυξης των ασφαλιστικών γραφείων, οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των πελατών, καθώς και τα επιχειρηματικά μοντέλα των μονάδων διαμεσολάβησης βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Για τον λόγο αυτόν, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς στο συνέδριο, οι καινοτόμοι αλλά κυρίως αποδοτικοί τρόποι εξυπηρέτησης πελατών και αποτελεσματικής οργάνωσης για μια επιχείρηση.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, και ο κ. Ανδρέας Ντακόλιας, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Δ Ελλάδος, οι οποίοι με τους χαιρετισμούς τους έδωσαν το στίγμα της τοπικής αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των στελεχών των 5 εταιρειών χορηγών του συνεδρίου που συμμετείχαν και οι οποίοι έθεσαν την δική τους άποψη για τα νέα δεδομένα που θα διαμορφώσουν μελλοντικά τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης μίλησε για «Το στοίχημα της ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα», επισήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη Ασφαλιστική Δαπάνη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός αυτό οφείλεται, πέρα από την οικονομική κρίση, στο χαμηλό βαθμό ασφαλιστικής συνείδησης του μέσου Έλληνα. Αναζήτησε τις αιτίες του, από τη μεταπολίτευση και μετά στην απουσία συστηματικής προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρίες και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την πολιτεία. Τέλος, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της micro insurance με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης ή / και την υποστήριξη ιδιωτών χορηγών αλλά και την προώθηση της ιδέας του συμβολικού ασφαλίστρου, που συνδέεται με την ασφαλιστική κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής Γεώργιος Τσακατούρας αναφέρθηκε στο καθήκον που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Έκανε λόγο για τις αλλαγές που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, αναφέρθηκε στις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της οδηγίας IDD καθώς και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καλούνται οι διαμεσολαβητές να ανταποκριθούν, διαδικασίες στις οποίες  θα πρέπει οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα τους.

Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Πωλήσεων ERGO Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Ακριβόπουλος αναφέρθηκε στην νέα Insurance Distribution Directive (ΙDD) και τις εξ αυτής υποχρεώσεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και με μία συνοπτική παρουσίαση των άρθρων της οδηγίας αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία που ενδιαφέρουν την καθημερινότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Στο τέλος της παρουσίασής του απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης της Karavias Underwriting Coverholder at Lloyd’sΓιώργος Βουτσίνος εστίασε το λόγο του στις καινοτόμες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s, στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να αποτελέσει σύμμαχο του στις καθημερινές του εργασίες. Επίσης, ο κ. Βουτσίνος παρουσίασε το καινοτόμο και μοναδικό προϊόν για την ελληνική ασφαλιστική αγορά TRAVEL INSURANCE, προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά για τους πελάτες.

Τέλος, ο Account Manager της GLASSDRIVE Ιωάννης Μανίκας μίλησε για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επανάσταση που θα επιφέρει στην οδηγική συμπεριφορά διαμορφώνοντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον στα οδικά δίκτυα. Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας παρουσίασης προβλήθηκε και ένα μοναδικού ενδιαφέροντος video… από το μέλλον!

Η GLASSDRIVE είναι θυγατρική της Saint-Gobain, του μεγαλύτερου κατασκευαστή κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο, και χρησιμοποιεί μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Έχει παρουσία σε 11 χώρες του κόσμου και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Group International Projects & Solvency II ARAG S.E., η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την προστασία των καταναλωτών. Τόνισε πως το 2017 δεν ήταν μία εύκολη χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στην Ευρώπη, των μεγάλων νομοθετικών αλλαγών αλλά και του Brexit που έρχεται. Επίσης, αναφέρθηκε στις εποπτικές τάσεις που επικράτησαν το έτος που φεύγει και μίλησε για το μέλλον που έρχεται έχοντας ως επίκεντρό του την προστασία του ευρωπαίου καταναλωτή.

Ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών Θέμης Σαρανταένας ανάλυσε βασικούς τρόπους που μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να χτίσει το προσωπικό του branding και μέσα από αυτό να επέλθει η ανάπτυξη της επιχείρησής του. Μίλησε για τον πελάτη του «σήμερα» και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται καταναλωτικά. Απάντησε σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα όπως για ποιόν λόγο ένας πελάτης επιλέγει εμάς και όχι έναν ανταγωνιστή. Τέλος, παρουσίασε τις τεχνικές με τις οποίες θα κερδίσουμε τους πελάτες μας και πώς πρέπει να δημιουργήσουμε την προσωπική επαγγελματική μας εικόνα.

Ο Απόστολος Μαρτζάκλης από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, μίλησε για το πως μπορούμε στα πλαίσια των νέων απαιτήσεων που δημιουργούνται από τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες να οργανώσουμε σωστά την ασφαλιστική μας επιχείρηση. Ξεκαθάρισε τις αρχές που διέπουν την οργάνωση του γραφείου μας και τόνισε πως «η οργάνωση του ασφαλιστικού μας γραφείου ξεκινάει πρώτα από όλα από εμάς τους ίδιους».

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation Αριστείδης Βασιλειάδης.

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
NEWSLETTER Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο email σου
Περισσότερες ειδήσεις από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΘ: Εγκρίθηκε η πώληση του 67% στην κοινοπραξία

ΟΛΘ: Εγκρίθηκε η πώληση του 67% στην κοινοπραξία

Στα χέρα της κοινοπραξίας επενδυτών, φαίνεται να περνά ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού, όσον αφορά τη διαδικασία...
Στα χέρια της Vodafone η Cyta Hellas

Στα χέρια της Vodafone η Cyta Hellas

Vodofone έδειξε το δ.σ της Cyta στην Κύπρο ως προτιμώμενο πλειοδότη για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas. Υπενθυμίζεται ότι...
Στα χέρια της ΙΚΤΙΝΟΣ το 79,65% της Latirus

Στα χέρια της ΙΚΤΙΝΟΣ το 79,65% της Latirus

 H εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ανακοίνωσε ότι υπέγραψε  συμφωνία με την εταιρία Dolphin CI Thirteen Ltd, συμφερόντων του κ. Μίλτου Καμπουρίδη, για...
Fraport Greece:  Νέος Διευθυντής Λειτουργιών ο Ηλίας Μαραγκάκης

Fraport Greece: Νέος Διευθυντής Λειτουργιών ο Ηλίας Μαραγκάκης

 H Fraport Greece ανακοινώνει την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διευθυντή Λειτουργιών, κ. Ηλία Μαραγκάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος διατελούσε καθήκοντα...
Η «Χαλκόρ» παίρνει την εταιρεία που «κόβει» τα κέρματα του ευρώ

Η «Χαλκόρ» παίρνει την εταιρεία που «κόβει» τα κέρματα του ευρώ

Ενταγμένη στον όμιλο Χαλκόρ-Βιοχάλκο θα επαναλειτουργήσει η «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου» (ΜΒΗ), που έδινε «ζωή» και απασχόληση στην ακριτική περιοχή Κεφαλόβρυσου Ιωαννίνων, κοντά...
Η Εθνική Τράπεζα μηδένισε την εξάρτηση από τον ELA

Η Εθνική Τράπεζα μηδένισε την εξάρτηση από τον ELA

 Η Εθνική έγινε η πρώτη τράπεζα που «απαλλάσσεται» πλήρως από τον Έκτακτο Μηχανισμός Παροχής Ρευστότητας. Η ΕΤΕ μηδένισε τον δανεισμό της από...
ΟΤΕ: Νέα πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους

ΟΤΕ: Νέα πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους

 O ΟΤΕ  ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2018, την Πολιτική Αμοιβών προς τους Μετόχους. Όπως σημειώνεται...
Handelsblatt για Ελληνικό: Από σύμβολο στασιμότητας σε έναυσμα κίνησης

Handelsblatt για Ελληνικό: Από σύμβολο στασιμότητας σε έναυσμα κίνησης

 Στην επένδυση του Ελληνικού εστιάζει με ρεπορτάζ από την Αθήνα η εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων πως από αεροδρόμιο φάντασμα, φαίνεται πως...