Sofokleousin.gr

Οι πρώτες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας της Παγκρήτιας

Δημοσιεύθηκε: 13 Νοεμβρίου 2017, 14:12

Οι πρώτες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας της Παγκρήτιας

Τις οκτώ πρώτες συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας υπέγραψε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, στηρίζοντας έμπρακτα, μέσα από τα νέα προγράμματά της, την τοπική οικονομία.

Μέσω των συμφωνιών, οι παραγωγοί αποκτούν την απαιτούμενη ρευστότητα όταν τη χρειάζονται και με όρους ανταγωνιστικούς, ενώ συγχρόνως διασφαλίζουν την απορρόφηση της παραγωγής τους από τους συγκεκριμένους συνεταιρισμούς και εταιρίες, στο πλαίσιο της επίτευξης ενός καθετοποιημένου μοντέλου υποστήριξης της Αγροτικής Παραγωγής.

Σημειώνεται ότι πέρα της χρηματοδότησης παρέχεται, μεταξύ άλλων, ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα εξαγωγών, ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων, καθώς και ασφάλισης του συνόλου των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και της αγροτικής παραγωγής.   

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν αφορούν τους ακόλουθους φορείς  :

- Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου (Ε.Α.Σ.Μ.). Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Αγροτικούς Συνεταιριστικούς στην Κρήτη που υποστηρίζει παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες και αριθμεί 600 ενεργά μέλη.

- Εξαγωγική Επιχείρηση Γεώργιος Ζαχαριαδάκης και Σια ΟΕ. Η εταιρία ασχολείται με την εξαγωγή εγχώριων νωπών αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές του εξωτερικού και κυρίως την Αυστρία και τη Γερμανία.

- ΒΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Α.Ε., εταιρία που δραστηριοποιείται κατ’ αποκλειστικότητα στον κλάδο παραγωγής τυποποίησης εμπορίας και διακίνησης βιολογικών προϊόντων, τα οποία διαθέτει στην εγχώρια αγορά και σε επιλεγμένους οίκους του εξωτερικού.

- ΕΑΣ Ιεράπετρας «Η Ενωση», συνεταιρισμός με μεγάλη παρέμβαση  στον τομέα παροχής υπηρεσιών και τεχνογνωσίας και με διευρυμένες συνεργασίες στο χώρο των γεωργικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και γεωργικού εξοπλισμού.  Αριθμεί πάνω από 1.200 μέλη, φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των μελών των Αγροτικών συνεταιρισμών - μελών της.  

- Προβατάκης Ιωάννης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με εξειδίκευση στην  εμπορία πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων ολοκληρωμένης διαχείρισης, καθώς και στην προώθησή τους στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Αριθμεί πάνω από 100 πιστοποιημένους παραγωγούς – μέλη.

- Αγροτικός Συνεταιρισμός «Το Νησί». Συνεταιρισμός αποτελούμενος από 20 μέλη που στοχεύσει στην  ανάπτυξη ενός δυναμικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης,  συλλογής, διαλογής, τυποποίησης και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων. 

- Αφοί Προϊστάκη ΑΕ, εταιρία που δραστηριοποιείται στην εμπορία  Ελαιολάδου, πιστοποιημένη για τα βιολογικά προϊόντα που διαθέτει. Δραστηριοποιείται στην προώθηση του εξαιρετικού παρθένου  ελαιολάδου  ΣΗΤΕΙΑ Π.Ο.Π, σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. 

- Αγροδίκτυο Α.Ε. Δημοπρατήριο στην Ιεράπετρα, με αντικείμενο την πώληση και τη διαμεσολάβηση στην πώληση αγροτικών προϊόντων, των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών των παραπάνω φορέων φτάνει τα 33 εκ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παραπάνω συμφωνίες «σφραγίζουν» τη σταθερή βούληση της Τράπεζας για υποστήριξη κάθε υγιούς προσπάθειας που άπτεται της πρωτογενούς παραγωγής. 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
NEWSLETTER Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο email σου
Περισσότερες ειδήσεις από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τιμητικές διακρίσεις για τις εταιρείες Σκλαβενίτης και Παπαστράτος από το ΕΒΕΠ

Τιμητικές διακρίσεις για τις εταιρείες Σκλαβενίτης και Παπαστράτος από το ΕΒΕΠ

 Τιμητικές διακρίσεις, για την προσφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία, δόθηκαν χθες στην εταιρεία «Σκλαβενίτης ΑΕ» και στην εταιρεία «Παπαστράτος ΑΒΕΕ»,...
Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ΔΕΗ και General Electric

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ΔΕΗ και General Electric

 Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και η GE Power (μέσω της GE Power Services Business με έδρα το Μπάντεν της Ελβετίας) υπέγραψαν...
Ισχυρές επιδόσεις για τη Hugo Boss στο δ' τρίμηνο

Ισχυρές επιδόσεις για τη Hugo Boss στο δ' τρίμηνο

 Αύξηση 5% στα καθαρά έσοδα σημείωσε η Hugo Boss κατά το δ' τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων των λιανικών...
Αύξηση στις πωλήσεις της Peugeot παγκοσμίως

Αύξηση στις πωλήσεις της Peugeot παγκοσμίως

 Αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της Peugeot SA παγκοσμίως κατά 15%, κυρίως εξαιτίας της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού στο SUVs και της αύξησης...
Εκπρόσωποι των Logistics του Ελλ/γερμανικού στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Εκπρόσωποι των Logistics του Ελλ/γερμανικού στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Με στόχο την ενημέρωσή τους για τα προγράμματα διδασκαλίας και την ανταλλαγή απόψεων με τους αρμόδιους της διοίκησης του τμήματος Logistics των...
Καμπάνα 1,7 δισ. δολ. για την BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010

Καμπάνα 1,7 δισ. δολ. για την BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010

 Καμπάνα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να πληρώσει ο βρετανικός πετρελαϊκός γίγαντας BP προκειμένου να κλείσει τις νομικές αξιώσεις σχετικά με την οικολογική...
Νηρεύς-Σελόντα: Ποιοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές

Νηρεύς-Σελόντα: Ποιοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές

 H προθεσμία για την κατάθεση προσφορών, για την απόκτηση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα, έληξε χθες και οι...
Αύξηση στις πωλήσεις κατέγραψε ο όμιλος Jumbo

Αύξηση στις πωλήσεις κατέγραψε ο όμιλος Jumbo

 Αύξηση στις πωλήσεις κατέγραψε ο όμιλος Jumbo στο α' εξάμηνο χρήσης, γεγονός που καταδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών την περίοδο...