Sofokleousin.gr

Bitcoin: Ένας πόλεμος σε εξέλιξη - Οι 5 λόγοι για το ράλι

Διατηρεί την επαφή με τα ιστορικά υψηλά το κρυπτονόμισμα

Δημοσιεύθηκε: 18 Οκτωβρίου 2017, 12:59

Bitcoin: Ένας πόλεμος σε εξέλιξη - Οι 5 λόγοι για το ράλι

Παρά τα πυρά που συνεχίζει να δέχεται από πολλαπλές κατευθύνσεις, το Bitcoin παραμένει σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά του, εμφανίζοντας οριακές μεταβολές για έκτη στη σειρά ημέρα. Απρόθυμοι φαίνονται οι πωλητές να αποχωριστούν το νόμισμα, ύστερα από το πρόσφατο ράλι που ανέβασε τον πήχυ των προσδοκιών, καθώς σ’ αυτό συνηγορούν οι ακόλουθοι πέντε λόγοι:

Της Αννίτας Τριανταφυλλοπούλου

- Η προσδοκία να εξομαλύνει τη σκληρή θέση που υιοθέτησε πρόσφατα (18/09/2017) η Κίνα σε μία απόλυτα εχθρική ενέργεια να απαγορεύσει τις συναλλαγές σε Bitcoin, η οποία όμως είχε σαν αποτέλεσμα, οι Κινέζοι επενδυτές να μετακινηθούν στο χρηματιστήριο του Τόκυο, αναδεικνύοντάς το, ως τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το Bitcoin, στον κόσμο. H εξέλιξη αυτή κάνει τους επενδυτές να πιστεύουν πως η Κίνα, όχι μόνο θα επαναφέρει τις συναλλαγές στο έδαφός της, αλλά δεν θα τολμήσει να απαγορεύσει το mining (ηλεκτρονική εξόρυξη) του Bitcoin, δεδομένου ότι οι Κινέζοι miners απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

- Στην εντεινόμενη φημολογία ότι η Amazon δέχεται το Bitcoin στις μεθόδους πληρωμής στην πλατφόρμα λιανικής. Μάλιστα οι insiders πιστεύουν πως η Amazon ίσως ανακοινώσει την απόφαση αυτή μαζί με τα αποτελέσματα τριμήνου που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου.

- Συμπτωματικά, μία ημέρα πριν, στις 25 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί η κυκλοφορία του Bitcoin Gold, το οποίο περιμένει με αδημονία η κοινότητα. Το προηγούμενο “fork” δηλαδή η πρώτη διακλάδωση του νομίσματος έγινε τον Αύγουστο 2017 με το Bitcoin Cash, και οι μετέπειτα εξελίξεις ικανοποίησαν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο πήχυς των προσδοκιών για το δεύτερο fork που είναι το Bitcoin Gold

- Τέλος, όπως συμβαίνει σε όλα τα ράλι τιμών στις αγορές, έτσι και στο Bitcoin δεν μπορεί να αποκλεισθεί ο ισχυρός παράγοντας του: “να μην μείνω απέξω” ή “να μην χάσω τραίνο”. Η ταυτόχρονη εκτεταμένη δημοσιότητα για τα νέα ιστορικά υψηλά του Bitcoin σε διεθνή κλίμακα, δίνει το έναυσμα στους επενδυτές να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στην κρύπτο-αγορά.

 Οι αντίπαλοι του Bitcoin σε ρόλο «μνηστήρων»

Στο ενδιαφέρον για το Bitcoin αξίζει να προστεθούν και οι μεγάλες τράπεζες όπως οι: Goldman Sachs, JP Morgan και πολλές άλλες, οι οποίες δέχονται εντολές από τους πελάτες/επενδυτές να αγοράσουν το ψηφιακό νόμισμα.

Παρά τις πιέσεις των πελατών τους όμως, οι πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι ενάντια στο bitcoin για σημαντικούς λόγους που θα αναλύσουμε σε μελλοντικές αναφορές.

Αφού το συκοφάντησαν φθάνοντας ακόμη και στο σημείο ο CEO της κορυφαίας τράπεζας JPMorgan, James Dimon, να δηλώσει απερίφραστα στις 13 Σεπτεμβρίου ότι το Bitcoin είναι μία απάτη, φρενάροντας έτσι την ανοδική πορεία του κρυπτονομίσματος, ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου η Goldman Sachs να το αποδεχθεί, ωθώντας την τιμή του σε νέα ιστορικά υψηλά.

Μάλιστα ο James Dimon, επανέλαβε τις ίδιες «συστάσεις»για τους κινδύνους του Bitcoin, μόλις η τιμή του πλησίασε τις 6.000 δολάρια την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά όμως δεν έπεισε, καθώς έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό η αποκάλυψη, ότι η JP Morgan επενδύει σε Bitcoin για λογαριασμό των πελατών της, παρά τις αντιρρήσεις του επικεφαλής! 

Παράλληλα, η ίδια τράπεζα, αλλά και πολλές μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο, υιοθετούν και επιχειρούν να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους τον άξονα πίσω από το Bitcoin, δηλαδή το blockchain, στοχεύοντας να πλήξουν το Bitcoin. 

 Ένας πόλεμος σε εξέλιξη

Ο πόλεμος εναντίον του Bitcoin θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, υποστηρίζουν μέλη της κοινότητας Ο λόγος;

Οι περισσότερες κυβερνήσεις από τις 150 χώρες του πλανήτη, επιχειρούν να περάσουν νόμο για την χρήση του bitcoin και την διαδικασία των εμπλεκομένων επενδυτών ειδικά στα ψηφιακά νομίσματα. Στο άμεσο μέλλον της ψηφιακής εποχής, όλα θα γίνονται από τον Η/Υ, το tablet μας και το smartphone μας. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν άπειρα νομοσχέδια, πολλές ανακοινώσεις (οι οποίες κάθε φορά κλέβουν τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και επιδρούν θετικά στην ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin), όμως καμία χώρα δεν κατόρθωσε να συντάξει νόμο έως τώρα, πέραν της Ιαπωνίας και της Ελβετίας οι οποίες προηγούνται στην τεχνολογία του fintech.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν άπειρα νομοσχέδια, πολλές ανακοινώσεις (οι οποίες κάθε φορά κλέβουν τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και επιδρούν θετικά στην ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin), όπως ακόμη καμία χώρα δεν κατόρθωσε να συντάξει νόμο.

Γιατί;

Στόχος τους δεν είναι να υιοθετήσουν και να διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με Bitcoin όπως αυτό είναι σήμερα, αλλά να αναπτύξουν μηχανισμούς που θα τους επιτρέπει να το ελέγχουν, όπως συμβαίνει με όλα τα υπάρχονται συμβατικά νομίσματα. Πιστεύουν πως έτσι θα επικρατήσουν της διεθνούς ψηφιακής κοινότητας που κατά κάποιον τρόπο το κατέχει σήμερα.

Επίσης, επιχειρούν να παρακάμψουν το Bitcoin και να δημιουργήσουν εναλλακτικά νομίσματα, όπως η Ρωσία. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, τα εν λόγω νομίσματα στερούνται των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων του Bitcoin, το οποίο γνωρίζει αποδοχή και εμπιστοσύνη, ακριβώς επειδή δεν ελέγχεται από μία κεντρική δύναμη, (τράπεζα, κράτος).

Ο ιστορικός ρόλος του Blockchain και του Decentralization 

Όμως, σ’ αυτό ακριβώς το σημείο είναι που ανακάλυψαν τον πραγματικό τους αντίπαλο, το Blockchain, γι’ αυτό και σπεύδουν τώρα να το υιοθετήσουν.

Για τους επιστήμονες της πληροφορικής το Blockchain είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στην ανθρώπινη ιστορία. Διατυπώνονται δε, εκτιμήσεις, ότι ιστορικά ξεπερνάει αυτήν του web 2.0 (internet)

Γίνεται έτσι κατανοητό γιατί οι πόλεμος θα είναι ανελέητος, δεδομένου πως οι ιθύνοντες γνωρίζουν ότι το σύστημα διαχείρισης του χρήματος που ισχύει έως σήμερα, απειλείται με ολική εξουδετέρωση.  Γι’ αυτό αποθαρρύνουν με ευφάνταστα επιχειρήματα τους πολίτες από τη χρήση του Bitcoin.

Είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένα σύστημα συναλλαγών αποκεντρωμένο, ύστερα από περίπου πέντε χιλιετίες όπου τα νομίσματα άρχισαν ελέγχονταν από την κεντρική εξουσία. Η λέξη κλειδί που στερεί τον ύπνο της οικονομικής ελίτ είναι: decentralization. 

Οι πολίτες καλούνται να παρακολοθήσουν τον πόλεμο που ξεκίνησε για την decentralized οικονομία, ο οποίος τους αφορά άμεσα, αλλά γίνεται χωρίς αυτούς…

 

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΑΓΟΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
NEWSLETTER Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο email σου
Περισσότερες ειδήσεις από ΑΓΟΡΕΣ
Σε δοκιμασία αντοχών το χρηματιστήριο, πιέσεις στα ομόλογα

Σε δοκιμασία αντοχών το χρηματιστήριο, πιέσεις στα ομόλογα

Επιφυλακτικότητα και απροθυμία ανάληψης ρίσκου αποτυπώνονται στην εικόνα της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ, που ξεκίνησε με κέρδη και έκλεισε με μικρές απώλειες,...
Με πιέσεις από τα εταιρικά νέα ξεκινά η Wall Street

Με πιέσεις από τα εταιρικά νέα ξεκινά η Wall Street

Δίχως να υπάρχουν το πολύ μεγάλα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο η εβδομάδα για την Wall Street ξεκινά πτωτικά και με ήπια...
Αναμένει ισορροπία φέτος ο ΟΠΕΚ, ζητά επενδύσεις $10 τρισ ως το 2040

Αναμένει ισορροπία φέτος ο ΟΠΕΚ, ζητά επενδύσεις $10 τρισ ως το 2040

Για επενδύσεις 10 τρισ δολαρίων ως το 2040 κάνει λόγο ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ αλ Μαζρούι ως αναγκαία...
Novartis, Eurogroup, bonds πιέζουν το χρηματιστήριο

Novartis, Eurogroup, bonds πιέζουν το χρηματιστήριο

Η οξύτατη πολτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο Novartis και η μη λήψη απόφασης στο Eurogroup για εκταμίευση δόσης συντηρούν την αβεβαιότητα στο...
Κίνδυνος ντόμινο από τα ομόλογα ΗΠΑ

Κίνδυνος ντόμινο από τα ομόλογα ΗΠΑ

Ο δρόμος της επιστροφής της χώρας στις αγορές μπορεί να γίνει πιο δύσβατος τους επόμενους μήνες, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για επιδείνωση...
Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές επικρατούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή εταιρικών και μακροοικονομικών στοιχείων Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx...
Επιστρέφει στα $11.000 το Bitcoin

Επιστρέφει στα $11.000 το Bitcoin

 Δυναμική επιστροφή καταγράφει το Bitcoin, μετά την ‘’βουτιά’’ του περασμένου μήνα, καθώς σήμερα σημειώνει άνοδο 1,6% και βρίσκεται στις 11.277 δολάρια (9.124...
Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

 Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei, να καταγράφει απώλειες 1% στις 21.925 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο...